MTB route Wierden

Op een bruggetje tijdens de MTB route in Wierden

Op zondagmorgen 27 september 2020 heb ik de MTB route Wierden gereden. Ik ben gestart vanaf bungalowpark Hoge Hexel. Dit omdat we daar toch al een weekendje in een bungalow zaten. We waren in de buurt zogezegd. Het weer was bewolkt, met af en toe een heel klein spatje regen.

Van tevoren had ik al gezien op onder andere MTBroutes.nl dat er in de MTB route Wierden veel asfalt kilometers zaten. Dat werd nog meer, omdat ik een bij een bordje bij een viaduct verkeerd had gereden. Ik moest onder het spoor door in plaats van erlangs. Voordat ik dus nog maar 1 kilometer single track had gereden had ik al een paar kilometer fout gefietst.

rode MTB bordjes

Voor deze route moeten de rode bordjes worden gevolgd: het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Wat ik vond van MTB route Wierden

De MTB route Wierden staat te boek voor 36,1 kilometer. De route is echter in te korten naar zo’n 31 kilometer. En dat heb ik gedaan. Ik vond dat er naar verhouding wel veel asfalt was op deze route. De tracks op zich waren wel leuk en afwisselend. Je fietst o.a. een paar keer een talud op en af langs de A35, wat op zich wel grappig is en ook best pittig. Er zat behoorlijke afwisseling in het soort tracks, technisch en niet technisch. Je komt ook nog een stukje door de bebouwde kom, iets wat ik nog niet eerder was tegengekomen in een MTB route.

De bewegwijzering was, op dat ene bordje na waar ik fout reed, duidelijk. De route was dus heel makkelijk te rijden.

Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze routes:

Elapsed TimeMoving TimeDistanceAverage SpeedMax SpeedElevation Gain
02:19:13
hours
02:02:05
hours
34,19
km
16,80
km/h
64,44
km/h
66,00
meters

Samenvatting

Het was niet de mooiste of moeilijkste route die ik gereden heb, maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb. Ik kan er weer eentje afvinken. Maar het ís dat ik daar al was, want als ik voor die route een uur heen en een uur terug zou moeten rijden zou ik het minder leuk vinden.

(Visited 245 times, 1 visits today)