MTB route Exloo

Aantal sterren:
Datum gereden: 13-06-2021
kasseienstrook bij Exloo

Op zondag 13 juni vertrokken we met lichte hoofdpijn (de wijn was zaterdagavond té lekker) met de mountainbikes achter op de auto richting Ees om daar de MTB route Exloo te gaan rijden. Een relatief lange route voor ons doen, maar volgens MTBroutes.nl heeft de route niet al te veel hoogtemeters (181), dus het zou in principe te doen moeten zijn. De auto werd geparkeerd bij ‘Het land van Bartje‘ en vanaf de parkeerplaats zat je direct op de route. Ideaal. Zeker ook wanneer je weer terug bent, want er is daar een terras!

MTB route Exloo is een ‘mooi weer route’

Het was een prachtige dag en daar hadden we geluk mee. De route gaat langs aardig wat open stukken, en als je dat met slecht weer moet rijden gaat de lol er snel af denk ik. Maar wij hadden die dag geluk en konden genieten van een prachtige, soms licht glooiende, omgeving. Open stukken worden afgewisseld door leuke tracks in het bos, maar ook een paar lastige stukken met heel veel wortels. Je moet er van houden. Wij houden daar niet van. En ohja, er is een nog een kasseienstrook.

Matige bewegwijzering

MTB bordje groen

Nog een puntje van kritiek: de bewegwijzering. Die was op zijn minst ‘matig’ te noemen. Aan de ene kant kwam het door het hoge gras dat we wel eens een paaltje misten. Er was niets weggemaaid, waardoor je af en toe gewoon de paaltjes niet zag. Aan de andere kant stonden wat ons betreft de paaltjes op vreemde plekken en soms stonden er gewoon geen helemaal geen paaltjes en moest je maar gokken welke kant je op moest. Ook sommige haarspeldbochten werden niet goed aangegeven, waardoor je vol in de remmen moest. De flow ging er op deze manier helemaal uit. Dit was erg jammer, want het is een mooie route. Overigens: de route is te volgen via de groene MTB bordjes.

Strava

Voor de volledigheid vind je hie onder de Strava-gegevens van deze rit. Je kunt het ook op de site van Strava zelf bekijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
02:46:11
hours
02:16:08
hours
36,13
km
15,93
km/h
39,96
km/h
101,90
meters
1.299
kcal

Mijn mening over MTB route Exloo

Kwa omgeving is MTB route Exloo echt een mooie route. Zeker als je er zoals wij mooi weer bij hebt. De stukken met wortels mogen er van mij wel uit en dan vervangen worden door stukken die prettiger fietsen. En tot slot mag de bewegwijzering wat mij betreft wel duidelijker.

Wil je meer lezen over MTB routes die ik gereden heb? Dan kun je dat hier doen.

(Visited 942 times, 1 visits today)