Wat ik doe in en met mijn vrije tijd

Wat ik doe in en met mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd mag ik onder andere graag een beetje in de tuin rommelen, tv kijken (vooral sport), door het bos wandelen en muziek luisteren. En beetje surfen op het internet. Zo nu en dan mag ik graag wat fotograferen en een stukje fietsen begin ik ook steeds leuker te vinden. En sporten doe ik (meestal) ook graag. En dit alles uiteraard geheel in willekeurige volgorde. Net hoe de wind waait. Mijn vrijetijdsbesteding is dus heel divers.

Sport

vrije tijd is mountainbikenVóór de Corona-crisis was ik veel in de sportschool te vinden, ik probeerde er zo’n drie keer in de week te zijn. En dan ook nog wat aan sport te doen natuurlijk! 🙂 Ik ben ermee begonnen tijdens mijn burn-out in 2018/2019. Ik merkte dat ik me er langzaam maar zeker beter door ging voelen en hoewel ik soms ook gewoon echt geen zin had, ging ik er toch naartoe en was ik achteraf altijd blij weer geweest te zijn.

Maar toen kwam de Corona-crisis en was het sporten voorbij. Ik ben geen type die in de woonkamer gaat sporten, dus de kilo’s vlogen er weer aan. Sinds juli 2020 ben ik er gelukkig weer regelmatig te vinden. Ik mikte op 3 keer in de week, maar tegenwoordig ben ik op zondag op een andere manier sportief bezig, namelijk op de mountainbike. Dus nu probeer ik twee keer naar de sportschool te gaan en één keer te mountainbiken in de week.

Uiteraard sta ik als ik vrij ben op zaterdag ook graag langs de lijn op het voetbalveld, bij mijn zoon kijken. Blijft een leuk iets…. Nu maar hopen dat het snel weer mag en kan, in verband met Corona.

Ook kijk ik graag naar allerlei sporten op TV. Formule 1 bijvoorbeeld. En naar mooie voetbalwedstrijden. Maar ook naar wielerkoersen en ach, eigenlijk vind ik bijna alle sporten leuk om naar te kijken.

Fietsen

vrije tijd is fietsenOké, het klinkt misschien een beetje burgerlijk, maar aan de andere kant: mijn leeftijd gaat langzaam maar zeker ook richting de 50. Met mooi weer een stuk fietsen vind ik echt fijn. Je komt op plekken waar je met een auto niet komt en er valt in onze omgeving (lees: Drenthe) veel moois te zien. In de vakantie heb ik zelfs een keer op een mountainbike gezeten. En ik ben er ook afgevallen ja. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ben daar een beetje besmet geraakt met het MTB virus. Toen het weer een beetje ging met de gekneusde ribben en duim heb ik op marktplaats een mountainbike gekocht, om te zien of ik het echt leuk vond en na een aantal keren op de MTB door het bos te hebben gereden uiteindelijk een nieuwe gekocht. Nóg een hobby erbij dus! Ik zal proberen mijn MTB ritjes bij te houden, zodat je er misschien wat aan hebt als je zelf een leuke MTB rit zoekt.
 

 

Fotograferen

vrije tijd is foto's maken

Iets wat ik veel te weinig doe, maar wat ik wel heel leuk vind, is fotograferen. Soms neem ik het  fototoestel mee in de fietstas, maar vaak vergeet ik hem gewoon. Dan kom je langs mooie plekjes en denk je ‘had ik nu het fototoestel maar’. Meestal maak ik dan maar een foto met mijn mobieltje, maar dan worden de foto’s toch minder….. Ik moet het echt vaker gaan doen!

En verder…

In de winter mag ik graag vermaken met een puzzel (hoe burgerlijk!). Én ben ik dol op onze houtkachel (met of zonder wijntje).

Je ziet: ik heb geen probleem met het vullen van mijn vrije tijd!