Wat ik doe in en met mijn vrije tijd

Wat ik doe in en met mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd mag ik onder andere graag een beetje in de tuin rommelen, tv kijken (vooral sport), door het bos wandelen en muziek luisteren. En beetje surfen op het internet. Zo nu en dan mag ik graag wat fotograferen en een stukje fietsen begin ik ook steeds leuker te vinden. En sporten doe ik (meestal) ook graag. En dit alles uiteraard geheel in willekeurige volgorde. Net hoe de wind waait. Mijn vrijetijdsbesteding is dus heel divers.

Sport

vrije tijd is mountainbikenVóór de Corona-crisis was ik veel in de sportschool te vinden, ik probeerde er zo’n drie keer in de week te zijn. En dan ook nog wat aan sport te doen natuurlijk! 🙂 Ik ben ermee begonnen tijdens mijn burn-out in 2018/2019. Ik merkte dat ik me er langzaam maar zeker beter door ging voelen en hoewel ik soms ook gewoon echt geen zin had, ging ik er toch naartoe en was ik achteraf altijd blij weer geweest te zijn.

Maar toen kwam de Corona-crisis en was het sporten voorbij. Ik ben geen type die in de woonkamer gaat sporten, dus de kilo’s vlogen er weer aan. Zodra de sportscholen weer open mochten was ik er weer te vinden, maar na enige tijd kwam de tweede golf en was het weer gedaan met de sportschool. Maar tegenwoordig ben ik op vaak zondag op een andere manier sportief bezig, namelijk op de mountainbike. En hopelijk kunnen we van de zomer ’s avonds een stukje op de racefiets toeren. (Die heb ik inmiddels ook aangeschaft…)

Uiteraard sta ik als ik vrij ben op zaterdag ook graag langs de lijn op het voetbalveld, bij mijn zoon kijken. Blijft een leuk iets…. Nu maar hopen dat het snel weer mag en kan, want door Corona ligt ook dat stil.

Ook kijk ik graag naar allerlei sporten op TV. Formule 1 bijvoorbeeld. En naar mooie voetbalwedstrijden. Maar ook naar wielerkoersen en ach, eigenlijk vind ik bijna alle sporten leuk om naar te kijken.

Door de blessure aan mijn knie doe ik eigenlijk nog maar twee sporten: Studio Sport en Ziggo Sport. Hoewel ik inmiddels wel weer aan het revalideren ben op de racefiets.

Fietsen

vrije tijd is fietsenOké, het klinkt misschien een beetje burgerlijk, maar aan de andere kant: mijn leeftijd gaat langzaam maar zeker ook richting de 50. Met mooi weer een stuk gewoon fietsen vind ik echt fijn. Je komt op plekken waar je met een auto niet komt en er valt in onze omgeving (lees: Drenthe) veel moois te zien. In de vakantie van 2020 heb ik zelfs een keer op een mountainbike gezeten. En ik ben er ook afgevallen ja. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ben daar een beetje besmet geraakt met het MTB virus. Toen het weer een beetje ging met de gekneusde ribben en duim heb ik op marktplaats een mountainbike gekocht, om te zien of ik het echt leuk vond en na een aantal keren op de MTB door het bos te hebben gereden uiteindelijk een nieuwe gekocht. Nóg een hobby erbij dus! Mijn MTB ritjes houd ik hier bij, zodat je er misschien wat aan hebt als je zelf een leuke MTB rit zoekt. Maar sinds eind februari 2021 heb ik er nóg een type fiets bij: een racefiets. En dus nóg een hobby. Dit doordat ik bij het MTB-en een blessure heb opgelopen.  MTB-en vond de fysio nog even geen goed idee, maar op de weg fietsen mocht wel. En aangezien ik al een tijd met het idee van een racefiets rondliep én ik bij toeval op een goeie deal stuitte, kwam van het één het ander en heb ik inmiddels de eerste kilometers op mijn mijn racefiets gemaakt. Zo kan ik langzaamaan weer op conditie komen en de coronakilo’s (hopelijk) weer kwijt raken. 
 
 

Wandelen

DoldersummerveldIn de omgeving waar ik woon zijn zulke mooie stukken natuur te vinden! Ik vind het heerlijk om daarin te wandelen. Om te genieten van het uitzicht, de geluiden van vogels, de geur van het bos. En het maakt niet uit in welk jaargetijde, dus ook in de ‘saaie’ winterperiode en gure herfst is het genieten in de natuur.

Fotograferen

vrije tijd is foto's maken

Iets wat ik veel te weinig doe, maar wat ik wel heel leuk vind, is fotograferen. Soms neem ik het  fototoestel mee in de fietstas, maar vaak vergeet ik hem gewoon. Dan kom je langs mooie plekjes en denk je ‘had ik nu het fototoestel maar’. Meestal maak ik dan maar een foto met mijn mobieltje, maar dan worden de foto’s voor mijn gevoel toch minder….. Ik moet het echt vaker gaan doen!

 

En verder…

In de winter mag ik graag vermaken met een puzzel (hoe burgerlijk!). Én ben ik dol op onze houtkachel (met of zonder wijntje of whiskey).

Je ziet: ik heb geen probleem met het vullen van mijn vrije tijd!

(Visited 165 times, 1 visits today)