Route Hoogeveen – Echten – Fluitenberg – Hoogeveen

wennen aan de racefiets

Op zondag 28 februari reed ik mijn eerste ‘serieuze’ rit op mijn nieuwe fiets. Ik had de fiets de dag ervoor opgehaald en toen al even 9 km gereden om een beetje te wennen aan de racefiets. Het fiets toch echt heel anders dan een mountainbike, maar het went snel.

Wennen aan de racefiets

Na een wandeling op zondagochtend besloot ik toch op zondagmiddag nog even op de fiets te stappen. Het was wel fris, maar erg mooi weer. Dus: opstappen en wegwezen. Dat is trouwens ook meteen een voordeel van een racefiets ten opzichte van een mountainbike. Je kan thuis opstappen en je bent meteen op route. Bij een mountainbike moet je meestal naar een track toe rijden. Het kost dus iets meer tijd en vergt meer planning vooraf.

Na de proefrit van zaterdag had ik de fiets nog iets afgesteld, schoongemaakt en nagekeken. Die was er dus klaar voor. Er zitten trouwens nog geen SPD SL pedalen op, maar die komen er hoe dan ook. Dan nog maar even op gewone sportschoenen. Ik besloot een rondje te rijden dat ik al eerder had gefietst. Gewoon om nog beter te wennen aan de racefiets. Ik startte thuis en reed via Echten en Fluitenberg Hoogeveen weer binnen. Het was frisjes, maar met een thermoshirt onder het wielershirt goed te doen. In Echten was het wel wat druk met auto’s. En daarmee heb ik het eerste nadeel van een racefiets ten opzichte van een mountainbike te pakken: met een mountainbike fiets je altijd in het bos of op een veld. In ieder geval ‘in de natuur’. Je hebt daar geen last van stinkende autogassen.

Op het gedeelte tussen Echten en Fluitenberg had ik flinke tegenwind, waardoor ik een lichter verzet moest gaan trappen. Uiteindelijk heb ik een heerlijk rondje gefietst, maar weet ik ook dat de conditie na 2,5 maanden niet fietsen of anders sporten wel totaal weg is…. Maar dat komt vast wel weer goed.

Strava

Benieuwd naar de route? Bekijk dan de Strava-gegevens hieronder.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
00:46:59
hours
00:44:23
hours
17,87
km
24,15
km/h
34,20
km/h
7,00
meters

Je kan de rit ook bekijken op de website van Strava

(Visited 213 times, 1 visits today)