Hoogeveen – Boerenveensche Plassen – Stuifzand

Ooievaarsnest boven het spoor

Na het werk een uurtje fietsen. Dat was de bedoeling. Route uitgestippeld via de Boerenveensche Plassen en Stuifzand met Komoot, wat een leuke tool is, omkleden en gaan! Het was niet koud, dus de korte broek kon wel weer aan. Nog wel een thermoshirt met lange mouwen onder mijn wielershirt, want zó warm was het nou ook weer niet. De Bidon werd gevuld met water, de helm ging op, handschoenen aan en daar ging ik op weg. Hoogeveen uit, richting Pesse, het tempo zat er aardig in. Althans, voor mijn doen. Boven het spoor zag ik een ooievaarsnest. Even stoppen voor een foto en dan weer door. Hé, dat uit- en inklikken ging al bijna zonder er bij na te denken. Dat gaat de goede kant op!

GPS problemen

Ik ging lekker, totdat Komoot de weg kwijt was. Opeens moest ik omkeren. Ik dacht eerst dat ik een afslag had gemist, want ik was lekker om me heen aan het kijken. Maar na een meter of 20 gaf hij alweer aan dat ik om moest keren. Hij was dus de weg kwijt. Toen heb ik vervolgens zelf maar een route gefietst. Bleek wel dat die iets langer was, maar ik was nog mooi voor het donker thuis.

Onderweg werd ik nog wel een paar keer ingehaald. Maar gelukkig wel mensen die veel jonger zijn en veel lichter ook haha. Ik begin ook pas weer net met bewegen, dus het komt wel weer. Rustig opbouwen. Niet gek laten maken. Eigen tempo.

Klinkers bij de Boerenveensche Plassen

Het is er mooi fietsen in die omgeving. Goede wegen, behalve de klinkers bij de Boerenveensche Plassen. Maar dat heeft dan ook wel wat. Doet een beetje denken aan kasseien. Maar dan in een hele mooie omgeving, waar je Schotse Hooglanders ziet grazen tussen de plassen. Echt een aanrader!

Strava

Hieronder de gegevens van de rit uit Strava. Je kunt voor meer informatie ook op Strava zelf kijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:14:43
hours
01:09:44
hours
28,42
km
24,45
km/h
36,00
km/h
20,20
meters
Avondritje, gepland op Komoot. Echter ging er iets niet goed met de GPS. Toen zelf maar de rit uitgefietst, iets langer dan gepland.
(Visited 194 times, 1 visits today)