MTB route Grolloo

Aantal sterren:
Datum gereden: 25-02-2023
Grolloo

Na veel te lang niet meer op de mountainbike te hebben gezeten, heb ik hem toch maar weer afgestoft (letterlijk!) en de bandjes opgepompt. De kilo’s vliegen eraan en dat kan zo niet langer. Er moet weer bewogen worden. No excuses! De eerste route was de MTB route in Grolloo. Dit omdat het een korte (15 km), vlakke route is. Ideaal om weer aan de fiets en ondergrond te wennen én te wennen aan een fiets zónder elektrische ondersteuning.

Grolloo, je weet wel, dat dorp in Drenthe waar Johan Derksen woont. En prompt kwam hij ons nog tegen ook! In zijn auto. Hond uitgelaten denk ik.

Parkeerprobleem

De auto zouden we kwijt moeten kunnen bij Kleine Moere (Joytime Groepactiviteiten), Oostereind 12a, 9444 XD in Grolloo. Echter, een balk over het pad blokkeerde de doorgang (ik denk dat het klimbos nog niet open was) zodat we op zoek moesten naar een andere parkeerplaats. We wilden wel langs de route parkeren dus het was even zoeken. Gelukkig vonden we een plekje en konden de fietsen van de drager, de handschoenen aan, mutsje op, helm op, fietscomputer aan, waterfles op de fiets, auto op slot, en konden we op weg. Het mutsje moest wel op, want hoewel het mooi zonnig weer was, was het nog wel koud. Zéker uit de zon en in de wind.

De route Grolloo

We volgende de groene bordjes met in het wit het MTB logo en kwamen al snel tot de ontdekking dat het ondanks de relatief korte route wel een beproeving zou worden. De conditie was duidelijk te weinig en het lichaamsgewicht duidelijk te veel. Maar goed, je moet ergens beginnen dus we zetten door. Aan de spierpijn die later zou komen dachten we nog maar niet. Eerst maar eens heelhuids de route uitrijden.

En dat deden we. Niet snel, maar we reden wel door. Één keer gestopt, en dat was in het begin om even de spieren te rekken na het eerste stukje en om mijn zadel wat hoger te zetten. Daarna al puffend en hijgend de hele route volbracht.

Normaal gesproken zou dit een saaie route zijn. En met normaal gesproken bedoel ik dan wanneer je een redelijke tot goede conditie hebt. Geen spectaculaire stukken erin, op één heuvelachtig stuk na. Op de route kun je hier overigens nog omheen ook: Er staan bordjes met ’technische route’ en ‘normale route’. De normale route gaat erlangs, maar wij kozen ervoor de uitdaging aan te gaan en de bult te nemen. Deze was niet heel spectaculair of zo, maar voor beginners die we nu weer zijn was het nét leuk. De 15 kilometer was ook precies genoeg.

Strava

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:06:22
hours
01:03:44
hours
15,34
km
14,44
km/h
31,46
km/h
14,40
meters
504
kcal

Bekijk de route op mijn Strava pagina.

Samenvatting MTB route Grolloo

Route Grolloo is geen spannende of uitdagende route. Echter, wanneer je een beginner bent is dit een ideale route om kennis te maken met het MTB-en. Voor de gevorderden is er een verbindingsroute met de route Gieten/Gasselte, wat één van de mooiste routes is die ik heb gereden.

(Visited 85 times, 1 visits today)