Rondje Hoogeveen: Eerste ritje van het jaar

Afstand: 25 km
Aantal sterren:
Datum gereden: 08-01-2023

Op zondag 8 januari 2023 leek het wel lente: Zonnig weer en niet te koud. Prima weer voor een rondje op de e-bike. Dus pakte de ANWB Eropuit app erbij om een knooppunt route te maken in de buurt. Het werd een rondje Hoogeveen op de e-bike van 25 kilometer. Helaas reden wij een paar keer fout (tja, je moet wel opletten op de bordjes natuurlijk) waardoor het uiteindelijk ietsje langer werd. En we moesten nog naar het start-knooppunt fietsen. Uiteindelijk werd het in totaal iets meer dan 27 kilometer. Voor een eerste fietsritje sinds eind augustus (Rondje Lochem – Vorden – Lochem) prima te doen.

Knooppunten rondje Hoogeveen

Het rondje Hoogeveen ging via de knooppunten 35373824233633 en terug naar 35.

Sommige stukken van de route hadden we al eerder gefietst, andere gedeeltes waren nieuw. Het was geen hele spectaculaire route, maar gewoon leuk om te fietsen. Het gevoel van weer lekker buiten te zijn was gewoon heerlijk. Het was nog wel fris natuurlijk, want het was nog maar januari, maar goed aangekleed was het prima te doen. We kwamen veel fietsers tegen en we waren dus zeker niet de enigen met het plan om lekker even naar buiten te gaan. De bordjes met knooppunten waren goed te vinden, maar toch vind ik het prettiger om bij een knooppuntroute de ANWB Eropuit app aan te hebben op de fiets. Deze dient dan gewoon als extra navigatie bij geval van twijfel. (Tipje!!) Je ziet op je schermpje waar je fietst en de route wordt duidelijk aangegeven. Alleen in sommige gebieden met veel bebouwing doet de GPS wel eens vreemd. Maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mijn telefoon dan aan de app.

Strava

Omdat het idee om een rondje Hoogeveen te fietsen spontaan kwam, had ik geen tijd om mijn fietscomputer op te laten. Gelukkig heb ik ook de Strava app op mijn telefoon. Deze heb ik dus aangezet, zodat je de route kunt bekijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:32:06
hours
01:25:09
hours
27,32
km
19,25
km/h
30,49
km/h
7,50
meters

(Visited 81 times, 2 visits today)