Rondje om het Dwingelderveld

Afstand: 35.4 km
Aantal sterren:
Datum gereden: 24-07-2022

Het Dwingelderveld vinden wij nog altijd een van de mooiste stukken natuur in Drenthe. Op 24 juli 2022 besloten we nog even van het lekkere weer en de mooie natuur te genieten. Er werd met behulp van een boekje met knooppuntroutes (aangeschaft bij de ANWB winkel) een route gekozen. Het werd dus een rondje Dwingelderveld. De e-bikes gingen achterop de auto en we vertrokken naar de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

De route

doorkijkje nabij Dwingeloo
Doorkijkje nabij Dwingeloo

Het bleek een leuke route te zijn, waarbij veel te zien was onderweg. Als je tenminste van natuur houdt. Wel goed opletten, want voor je het weet rijd je een knooppuntbordje voorbij en rijd je verkeerd. Dat gebeurde ons 1 keer: bij een brug waren mensen in de weer met kano’s die te water gelaten werden. Daardoor waren even afgeleid en zagen we niet dat we na de brug rechts af moesten. Een paar kilometer verder kwamen we daar pas achter. Op zich geen ramp natuurlijk, maar het was niet slim. En als je een knooppuntroute rijdt, moet je altijd goed opletten. Het is anders fietsen dan met een navigatiesysteem.

Strava

Uiteraard is de route weer met mijn Garmin opgenomen en gepubliceerd op Strava. De route zou iets minder moeten zijn dan 35 kilometer, maar doordat we verkeerd waren gereden en op een ander punt bewust naar een uitkijkpunt waren gefietst, is het iets verder dan 35 kilometer geworden.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
02:19:26
hours
01:58:25
hours
35,41
km
17,94
km/h
27,42
km/h
21,40
meters
1.030
kcal

Open stukken, veel wind

Let op: Als je op een ‘gewone’ fiets deze route wilt fietsen, houd er dan wel rekening mee dat er veel open stukken zijn en dat het op het platteland behoorlijk kan waaien. Wij hadden daar niet veel last van omdat we de elektrische ondersteuning gewoon wat aan konden passen. Vooral het laatste stuk dwars over het Dwingelderveld hadden we de wind behoorlijk tegen. En uit ervaring kan ik zeggen dat het dan best een stukkie trappen is!

(Visited 70 times, 1 visits today)