Hoogeveen – Ossesluis – Hoogeveen

Aantal sterren:
Datum gereden: 30-05-2021

Na wekenlang niet gefietst te hebben, was het zondag 30 mei prachtig weer en dus hoog tijd om een rondje te gaan fietsen. Het werd de racefiets dit keer. Ik besloot een rondje van zo’n 25 kilometer te gaan fietsen naar de Ossesluis. Hoogeveen – Ossesluis – Hoogeveen dus.

De Ossesluis

De Ossesluis is een schutsluis met puntdeuren in de Hoogeveensche Vaart tussen de Rogatsluis en de Nieuwe Brugsluis. De sluis ligt in De Wijk (gemeente De Wolden). De schutlengte is 65 m en de wijdte is 7,50 m.

De Route

Ossesluis

Op de heenweg reed ik via Echten over de Oshaarseweg (langs Vakantiepark Westerbergen) en de Koekangerweg richting de Ossesluis. Bij de sluis wilde ik eigenlijk even op een bankje gaan zitten om een banaantje te eten, maar alle bankjes in de buurt waren bezet. Dus toen heb ik maar snel een paar foto’s gemaakt en ben ik doorgefietst. De ’terugweg’ ging via de andere kant van de Hoogeveensche Vaart, via een prachtig fietspad: het Vaartpad. Het is daar heerlijk rustig en je kunt er echt genieten van een prachtige omgeving. Ik kon dat die zondag althans, want het was heerlijk fiets weer. Prima temperatuur en een heel licht briesje. In Komoot staat dit stuk fietspad dan ook terecht aangegeven als ‘Highlight‘. Het Vaartpad ging over in Molenoevers en nam ik een kleinstukje Echtenseweg om vervolgens linksaf de Koedijk op te gaan. Daar reed ik langs Paviljoen Nijstad, waar het al lekker druk was dankzij het mooie weer. Vervolgens stak ik de Zuidwoldigerweg over (die afgesloten was voor verkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden) en ging linksaf richting Hoogeveen. Daar dook ik rechtsaf de wijk Erflanden in om via de Schutlandenweg en de Eikenlaan naar huis te rijden.

Het was een heerlijk tochtje, mede dankzij het fantastische weer.

Strava

Hieronder de gegevens van de rit uit Strava. Je kunt voor meer informatie ook op Strava zelf kijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:04:08
hours
00:59:53
hours
25,77
km
25,82
km/h
35,28
km/h
11,90
meters
973
kcal

Kijk voor meer fietsroutes rond Hoogeveen op deze pagina. De routes die daar staan heb ik op een racefiets gereden, maar ze zijn geschikt voor elke fiets.

(Visited 438 times, 1 visits today)