MTB Route Hardenberg (2)

Aantal sterren:
Datum gereden: 30-01-2022

De MTB Route Hardenberg…. In November 2020 hebben we hem ook al gefietst. En voor mijn gevoel was het ook de laatste keer dat ik op de mountainbike gezeten had. Maar dat viel nog mee. Het bleek september of oktober 2021 geweest te zijn. Maar de fietsen hebben daarna al die tijd onder een laken in de schuur gestaan. Maar vandaag, zondag 30 januari, na een wijn-avond die tot diep in de nacht duurde, hebben we de bandjes weer opgepompt en zijn we in de bossen rond Hardenberg gaan fietsen. Om te zien of we het nog konden.

MTB bordje groen

Voor wie hem wil rijden: Volg vanaf de parkeerplaats de witte bordjes met in het groen het internationale MTB teken.

Vol goede moed het bos in

omgevallen boom mtb route hardenberg

Niet te vroeg, want zo’n wijnavond/nacht hakt er behoorlijk in, maar met heerlijk weer en een graadje of 8 stapten we goed aangekleed op de fietsen. Na enkele minuten moesten we alweer in de ankers. Het had de dag ervoor behoorlijk gewaaid en tenminste één boom had dat niet overleefd. Het pad werd volledig gestremd. Gelukkig konden we er omheen lopen en na een foto te hebben genomen de route vervolgen. Het viel ons op dat we toen al aardig aan het hijgen waren. En we zaten pas net op de fiets!

In het begin hadden we nog praatjes, maar het werd al snel stiller op de fiets. Het maanden niet fietsen, het maanden niet veel bewegen en de coronakilo’s eisten hun tol. Maar toch, rustig doorfietsen. We wisten dat er geen moeilijke klimmetjes in de route zaten, dus we reden stoïcijns door.

Tweede deel Hardenberg iets minder

Het tweede deel van het parcours was iets minder. Deels door dat er meer kuilen en wortels in de tracks zaten, deels omdat we door onze slechte conditie niet hard genoeg door konden fietsen en de klappen konden opvangen. Maar toch zetten we door. Op ons eigen, rustige tempo. Het was zwaar genoeg. En we zijn maar één keer ingehaald, dus óf het was heel rustig, óf zo langzaam gingen we niet. Ik houd het op het eerste. Gelukkig was er nóg een boom omgewaaid, dus hadden we een prima excuus om nog een keer van de fiets te stappen. Zeer moe, maar net zo voldaan bereikten we het einde van de rit. We hadden het tóch maar gedaan.

Strava in de war? Of ik?

Achteraf bekeken op Strava, bleek dat we in Hardenberg toch op één segment harder gingen dan de vorige keer. Een PR! En op andere plekken de tweede tijd. Niet slecht toch? Haha.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:37:39
hours
01:23:58
hours
21,26
km
15,19
km/h
26,98
km/h
19,20
meters
617
kcal
MTB Route Hardenberg
(Visited 146 times, 1 visits today)