MTB route Dwingeloo

Aantal sterren:
Datum gereden: 04-04-2021

Na bijna 4 maanden geen MTB rit gereden te hebben, heb ik een rustige route uitgezocht. Om het weer een beetje op te bouwen. Op MTBRoutes.nl staat de MTB route Dwingeloo niet als heel technisch of heel zwaar bekend. Wel dat het een hele mooie route is. En dat klopt! De route gaat over het Dwingelderveld.

mountainbike onder boom

Omdat het voor mij de eerste keer sinds mijn knieblessure is wilde ik dus een niet al te moeilijke route. Gewoon om weer even te wennen aan de fiets. Het is wel anders fietsen dan op een racefiets. Dus met twee fietsen achterop reden we op zondag 4 april, eerste paasdag, naar Spier. Op de parkeerplaats was het al behoorlijk druk. Pasen en Coronatijd he, dan krijg je dat. Gelukkig was er nog een plekje vrij, dus auto neergezet, fietsen eraf, bidons op de fietsen, helmpjes op, handschoentjes aan. Snel nog even een banaantje naar binnen gewerkt en op de fiets! Garmin aangezet en trappen maar.

Bewegwijzering

rode MTB bordjes

De bewegwijzering viel ons wat tegen. Dan weer links, dan weer rechts, dan weer ver in het gras… er zat geen lijn in het plaatsen van de bordjes. Overigens, bij deze route volg je de rode pijlen. Het grootste gedeelte kwam het wel goed overigens, maar het is wel opletten geblazen.

Pech

Na een poos fietsen, ik denk zo tussen de 10 en 15 kilometer ergens, verloor Gerben zijn trapper. Helaas had ik geen gereedschap mee om hem te fixen. Nog wel even met stokjes geprobeerd en met de blote hand, maar het ging niet. Dat was dus balen. Eerst nog even een stuk gelopen, toen via een sleepje een stuk, toen weer lopen, toen weer slepen…. het schoot niet echt op maar we kwamen beetje bij beetje vooruit. Tot overmaat van ramp was er een splitsing waarbij geen bordje stond. Dus was de vraag: moeten we hier nu naar links, of gaan we naar rechts.

We besloten rechts het verharde pad maar de volgen en zo kwamen we bij een weg uit. In de verte zag ik de A28, dus ik wist welke kant we op moesten. We besloten het bos te verlaten en over de gewone weg terug te fietsen naar de auto. Hier ging een fietsen een stuk makkelijker dan door het bos. Het was wel iets omrijden, maar zou minder energie kosten. Nog relatief snel kwamen we gelukkig bij de parkeerplaats aan, waar het inmiddels nóg drukker was geworden.

Op zoek naar een andere mountainbike voor Gerben

Nu gaan we dus op zoek naar een andere mountainbike voor Gerben. Als er iemand iets weet of zelf een fiets heeft staan, laat het me aub weten!

Strava

Er ging onderweg iets niet goed mijn mijn navigatiesysteempje, dus ik heb voor deze keer twee Strava metingen. Eerst het eerste gedeelte van de route:

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:28:29
hours
01:05:22
hours
15,98
km
14,67
km/h
40,32
km/h
23,10
meters
584
kcal

En hieronder het laatste gedeelte, dat voornamelijk over de ‘gewone’ weg c.q. fietspad ging en waar ik dus Gerben heb geduwd en gesleept.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
00:27:33
hours
00:24:23
hours
5,81
km
14,29
km/h
22,68
km/h
12,10
meters
162
kcal
(Visited 399 times, 1 visits today)