Van Hoogeveen naar Nieuw Balinge en weer terug

Aantal sterren:
Datum gereden: 31-05-2021

Op maandag 31 mei was het nog mooi weer dus ik besloot nog even snel een route te maken met behulp van Komoot om nog een rondje te gaan fietsen. Hoewel ik de dag ervoor nog een ritje had gemaakt naar de Ossesluis, had ik nu toch wel weer zin om een stukje te trappen. Het werd een rondje van Hoogeveen naar Nieuw Balinge. En weer terug uiteraard. Anders kun je het geen rondje noemen.

Volgens Komoot werd het een rondje van 30,2 km. Ik wil langzaam het aantal kilometers per rondje wat gaan opbouwen, dus dit was alweer een kleine 5 kilometer verder dan de dag ervoor.

Deze keer ging ik nog even de fout in met mijn Garmin, of mijn Garmin met mij, laten we dat maar even in het midden houden. Lang verhaal kort: na een kleine 2 kilometer pakte de Garmin de terugroute op (het laatste stukje was hetzelfde als het eerste stukje) en stuurde hij mij pardoes weer naar huis. Omdat ik niet wist waar het fout gegaan was heb ik dat braaf gedaan en ben opnieuw de route gaan rijden. 4 Kilometer warming up dus.

De route

weiland bij nieuw balinge

Ik begon natuurlijk weer thuis en fietste via Noordscheschut, Nieuweroord en Langerak richting Geesbrug. Dit was een lastig stuk, omdat ik bijna het hele stuk de wind pal tegen had. En aangezien ik het een sport vind om de electrische fietsen voorbij te gaan, was dat nog een hele uitdaging. Bij Geesbrug ging ik linksaf richting het noorden. Een mooi, landelijk gebied met veel boerderijen. Als je last van hooikoorts hebt moet je je afvragen of je hier wel wilt fietsen. Dankzij het mooie weer werd er overal gemaaid en op het land gewerkt, dus pollen te over! Ik had er niet veel last van dus trapte lekker door. Nou ja, lekker… In dit gebied liggen veel klinkers. Dat fietst niet zo heel lekker en bij mij haalt het de snelheid er een beetje uit. Maar goed, het uitzicht om me heen maakte alles goed. Bij Nieuw Balinge stak ik de Middenraai over. Eigenlijk was het een fotomomentje, maar ik was er eigenlijk voorbij voordat ik me dat bedacht. Vervolgens ging ik dwars door Nieuw Balinge en fietse ik door tot aan de N374. Daar ging ik het fietspad op en vervolgde ik mijn weg zuidwaards richting Hoogeveen. Via de Europaweg en de Galileilaan de Meester Cramerweg op en vervolgens linksaf de Valkenlaan in, op weg naar huis.

Strava

Hieronder de gegevens van de rit uit Strava. Je kunt voor meer informatie ook op Strava zelf kijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:04:08
hours
00:59:53
hours
25,77
km
25,82
km/h
35,28
km/h
11,90
meters
973
kcal

Kijk voor meer fietsroutes rond Hoogeveen op deze pagina. De routes die daar staan heb ik op een racefiets gereden, maar ze zijn geschikt voor elke fiets.

(Visited 165 times, 1 visits today)