MTB route Hardenberg (3)

Aantal sterren:
Datum gereden: 05-03-2023

Op zondag 5 maart 2023 vertrokken we om 10.00 uur naar Hardenberg, om daar (voor mij voor de derde keer) de MTB route Hardenberg te rijden. Het was de tweede rit van het jaar, nadat we een week eerder de route in Grolloo hadden gereden. Dat was toen de eerste keer in zeer lange tijd en dus heel wat conditie geleden. In november 2020 en eind januari 2022 hebben we de MTB route Hardenberg ook gereden dus we wisten ongeveer wat ons te wachten stond.

Prima weer

Hoewel het koud was, was het wel mooi weer. Weinig wind, zonnetje, dus prima om te fietsen. Ondanks dat het pas de tweede keer was dat we op de MTB zaten, ging het vanaf het begin eigenlijk al lekkerder dan de vorige week. Het lag natuurlijk niet zo zeer aan onze conditie, maar meer aan de ondergrond. In Grolloo hadden we ‘last’ van een nogal zuigende ondergrond, waardoor het leek of je meer aan de grond plakte met je wielen. In Hardenberg is meer een zandgrond, waardoor het water wat verder was weggezakt en de wielen wat soepeler konden draaien. Bij nattigheid is deze route dus beter te doen dan de route in Grolloo. Dat is dus de reden dat het tempo enkele kilometers per uur hoger lag.

Bankje

Onderweg hebben we 1 keer een bankje gepakt. Niet om uit te rusten of zo, maar meer om de fietsen even te laten afkoelen. Tijdens de pauze merkten we dat er toch aardig gebruik wordt gemaakt van de route, gezien het aantal mannen en vrouwen die voorbij kwamen. Na een paar Sultana’s klommen we weer op de bikes en vervolgden we onze weg. Met nog een paar kilomter te gaan merkten we toch dat de krachten een beetje wegvloeiden en ging het tempo er een beetje uit. Het laatste stuk zetten we nog even goed aan waardoor de gemiddelde snelheid weer hoger werd, net als onze hartslag.

Na ruim 21 kilometer was de route voltooid en konden we tevreden terugkijken op de rit.

Strava

Hoewel de accu van mijn fietscomputer onderweg uitviel, had ik gelukkig ook Strava op mijn horloge aangezet, zodat we toch nog wat cijfertjes konden bekijken. En daaruit bleek dat ik zowaar nog wat PR’s heb gereden om sommige segmenten.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:39:12
hours
01:17:37
hours
21,81
km
16,86
km/h
33,19
km/h
13,70
meters
604
kcal

Conclusie

Voor beginners en herintreders is dit een fijne route. Prima single tracks, kwa lengte en onderhoud van de tracks. De route lag er namelijk stukken beter bij dan de vorige keren. Knap werk van de onderhoudsploeg dus! Een tweede conclusie is dat we gewoon moeten doorgaan en dat dan de conditie ook wel weer komt. We zijn op de goede weg!

(Visited 73 times, 1 visits today)