MTB route Hardenberg

Aantal sterren:
Datum gereden: 29-11-2020

Op zondag 29 november 2020 reden we de MTB route Hardenberg. Deze route start bij  Recreatieplas ‘De Oldemeijer’. Op één van de vele parkeerplaatsen hebben we onze auto neergezet en zijn we gaan fietsen. 

De route is volgens MTBroutes.nl 21.1 kilometer lang. Het is daarnaast een behoorlijk vlakke route. Onlangs hebben ze een extra track ingebouwd. Deze track wordt in de volksmond ook wel ‘corona track’ genoemd. Deze track is nu nog wat hobbelig, maar dit zal beter worden naarmate er meer MTB’s overheen gaan. Dan is dit zeker een leuke toevoeging aan deze route.

MTB bordje groen

Om de MTB route Hardenberg te rijden volg je vanaf de parkeerplaats de witte bordjes met in het groen het internationale MTB teken.

Mijn mening over MTB route Hardenberg

Het is geen hele spectaculaire route in de zin van beklimmingen en afdalingen. Het is wel een behoorlijk technisch parcours, met veel bochtenwerk. Toch zit er een goede ‘flow’ in, waardoor je behoorlijk je snelheid kunt vasthouden. Je kan dus lekker moe worden als je dat wilt. En het is een mooie route om je bochtenwerk te trainen. Er zaten een paar natte plekjes in, dus in een regenachtige periode moet je niet bang zijn voor een ‘bruine streep’ op je rug. Wat er ligt aan single tracks is op zich mooi, ook het de nieuwe ‘corona track’. Toch mis ik een paar hoogtemeters in de route. Misschien dat er in de toekomst op de heuveltjes rond de recreatieplas nog iets gemaakt zou kunnen worden? Dan zou de route echt een knaller worden! Mocht je in de buurt van Hardenberg een route zoeken waar wat meer hoogtemeters in zitten, dan adviseer ik je om de route op de Lemelerberg te fietsen.

Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze routes:


Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:39:44
hours
01:21:07
hours
22,40
km
16,57
km/h
55,08
km/h
27,20
meters

Samenvatting

Omdat de route redelijk in de buurt ligt, wilde ik hem hem toch een keer rijden. Het is bleek een route die goed te doen was, met mooie techische stukken er in. Goed om het bochtenwerk te trainen. Ik miste toch wel wat hoogtemeters. Er zat een goede flow in de tracks en daarom kon je toch lekker moe worden. Maar door het ontbreken van de hoogtemeter gaf ik geen 4 of 5 sterren, maar ‘slechts’ 3. De parkeergelegenheid was ruim voldoende, hoewel er in november natuurlijk weinig mensen gaan zwemmen in de recreatie plas. Ik ben benieuwd hoe dat in de zomer is.

 

(Visited 431 times, 1 visits today)