MTB route Diever – Hoogersmilde

Aantal sterren:
Mijn mountainbike

Op zondag 15 november 2020 reden we de MTB route Diever – Hoogersmilde. Deze route staat op MTBroutes.nl. Daar staat dat hij 23,5 kilometer lang is met 132 hoogtemeters. We zijn gestart op de parkeerplaats aan de Bosweg in Diever. Bij die parkeeplaats is ook een MTB wasplaats waar je gratis je fiets kunt afspoelen. Erg fijn!
Het is een mooie route, die door het Drents-Friese Wold gaat. De route is gekoppeld aan de andere routes in de gemeente Westerveld, te weten de routes Havelte Oost, Havelte West en Dwingeloo. Daarnaast is de route in Dwingeloo gekoppeld aan Ruinen.
Wij reden die dag dus ‘slechts’ de MTB route Diever – Hoogersmilde.

MTB bordje groen

Om de route Diever – Hoogersmilde te rijden volg je de witte bordjes met in het groen het internationale MTB teken.

Mijn mening over MTB route Diever – Hoogersmilde

Het eerste stuk single track was op deze MTB rit was leuk. Meteen volle bak! Best wel een technisch stuk, maar toch kon je aardig tempo maken. Na een paar kilometer zat het eerste gedeelte erop. Dat beloofde wat voor de rest van de rit. Helaas vielen grote stukken van deze route verder tegen. Veel lange en saaie stukken. En net toen we dachten: wat een saaie rit, kwam er weer zo’n mooi zwaar stuk aan met veel klimmetjes en afdalinkjes.

De single tracks op zich waren dus echt mooi en zwaar, maar de tussenstukken waren dan weer niet bijzonder. Wél mooi was het dat er maar heel weinig kilometers ‘verhard’ in zaten en de omgeving was verder ook erg mooi. Ook zaten er aardig veel wortels in dit parcours. Ik ben er geen fan van, maar in een bos heb je die dingen nou eenmaal. Ze halen de flow er alleen uit en dat vind ik jammer. Maar goed: Niet zeuren. Fietsen!

Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze routes:

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:53:43
hours
01:30:49
hours
23,89
km
15,79
km/h
51,48
km/h
54,60
meters

Samenvatting

Ik twijfelde tussen twee en drie sterren. Uiteindelijk heb ik toch voor drie sterren gekozen, door de mooie omgeving, de leuke en zware single tracks en de wasplaats op de parkeerplaats. De saaiere stukken tussendoor neem ik dan voor lief. Je kunt dan mooi even bijkomen of jezelf uitdagen door gewoon hard door te rijden. De wasplaats om de mountainbike na de rit af te spoelen was ook fijn.

(Visited 860 times, 1 visits today)