MTB route Havelte-West

Aantal sterren:
Toegangspoort Holtingerveld - Start MTB route Havelte-West

Bij Havelte starten twee MTB routes: Havelte-West (15,5 km) en Havelte-Oost (27,6 km). Wij hebben op zondag 8 november 2020 de MTB route Havelte-West gereden. Wij hebben daar wel de extra lus bijgeplakt van 6 kilometer die in het weekend geopend is. Dit extra stuk loopt dwars door het militaire oefenterrein en is alleen in het weekend toegankelijk. Als je deze lus niet neemt rijdt je om het oefenterrein heen.
Wij startten vanaf ‘Toegangspoort Holtingerveld’. Hier is een ruime parkeerplaats aanwezig met een plek om je fiets schoon te spuiten. Je zou natuurlijk Havelte-West kunnen combineren met Havelte-Oost, maar volgens de reacties op MTBroutes.nl is dat een hele saaie route.

MTB route wit blauw

Voor de MTB route Havelte-West volg je de bordjes met het blauwe internationale MTB teken. Na zo’n 5,5 km kun je kiezen of je de extra lus wilt rijden. Dit kan alleen in het weekend. Dat stuk is aangegeven in het rood.

Mijn mening over MBT route Havelte-West

MTB route Havelte-West is een afwisselende route, met niet al te veel hoogtemeters. De extra lus maakt het wel bijzonder, want zo vaak krijg je niet de kans om over een militair oefenterrein te fietsen. Het is een behoorlijk technisch parcours met veel korte bochten. Er zijn ook leuke afdalingen, vooral in het laatste gedeelte, op de Havelterberg.

Jammer genoeg zijn er ook behoorlijke stukken met veel wortels. Persoonlijk vind ik dit niet zo fijn, het haalt het tempo, de ‘flow’ er uit. Ook reden we over een pas omgeploegd stuk, waar bomen gerooid waren. De hobbels die daarbij waren achtergelaten zorgden er voor dat ook op dit stuk het tempo eruit ging.

De klimmetjes en afdalingen op het laatste stuk maken veel goed. Op dit gedeelte van de track kun je lekker ‘stuk’ gaan. Hoewel het niet een erg lange track is kun je dus zeker wel moe worden. Heerlijk!

Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze routes:

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:43:59
hours
01:20:28
hours
20,63
km
15,38
km/h
52,56
km/h
68,70
meters

Samenvatting

Als je echt niet van wortels houdt, qua fietsen dan, is deze route niet zo leuk. Kies dan voor een andere route. Er zitten behoorlijke stukken in met veel wortels. Toch heeft deze route ook zijn leuke punten, met name het feit dat je over een militair oefenterrein rijdt (hoe vaak doe je dat?) en de klimmetjes en afdalingen in het laatste gedeelte zijn leuk. Er zijn dus stukken waar de flow eruit wordt gehaald. Heb je hier geen problemen mee, dan is MTB route Havelte-West gewoon een leuke route!

(Visited 690 times, 1 visits today)