Fietsen ten noorden van Hoogeveen

op de racefiets fietsen ten noorden van Hoogeveen

Op dinsdag 20 april was het heerlijk weer. Lente in de lucht! En dus tijd om een rondje te fietsen, hoewel mijn knie nog altijd niet 100% is. Ik besloot een rondje te fietsen ten noorden van Hoogeveen. Hopelijk zou het goed gaan.

Lekker weer

Het was heerlijk weer, dus de thermokleding en lange fietsbroek konden in de kast blijven. De temperatuur was 17 graden, dus prima om een lekker stukkie te fietsen. Is was eerst nog weer even knoeien met de fietscomputer, maar ik slaagde er toch in om de route vanuit Komoot op mijn Garmin te krijgen. Toen de zonnebril op, helm op en trappen maar.

Ten noorden van Hoogeveen

Wanneer je Hoogeveen aan de noordkant verlaat, kun je vele (mooie) kanten op. Je kunt bijvoorbeeld richting Dwingelderveld, of, iets dichterbij, de Boerenveensche Plassen, of richting Wijster, de VAM Berg, of als je wat verder wilt richting het Drents-Friese Wold. Ik besloot om het wat dichter bij huis te zoeken en maakte een rondje van zo’n 20 kilometer. Omdat ik van tevoren niet goed had gekeken negeerde ik het eerste stuk mijn navigatie en ik werd hiervoor gestraft door een alarmerend navigatiesysteem, dat maar blééf melden dat ik om moest keren. Uiteindelijk deed ik dit maar, om van het gepiep van mijn Garmin af te zijn. Het betekende wel een paar extra kilometers, maar dat maakte op zich niet uit.

Mooie route

Ik verliet Hoogeveen door eerst richting Pesse te gaan, om vervolgens rechtaf te gaan, de Wijsterseweg op. Een bekend stuk inmiddels, waar je even ‘doorheen’ moet om op de klinkerweg (de Kerkweg) bij de Boerenveensche Plassen te komen. Het lijkt wel of je daar dat stuk altijd wind tegen hebt. Vanaf de Kerkweg stak ik vervolgens de Hoogeveenseweg over en ging ik onder de A28 door, de Molenweg op. Een relatief rustige weg waar je eigenlijk alleen wat andere fietsers tegenkomt en heel af en toe een auto of trekker. Hier kwam ik erachter dat ik mijn bidon was vergeten. Gelukkig had ik gedurende de middag veel water en thee gedronken, dus was het niet zo heel erg. Ik zou toch niet zo heel lang fietsen.

Vanaf de Molenhoek rechtsaf de Pesserveldweg op. Ook hier was het heerlijk rustig, het enige dat ik ben tegenkomen zijn twee fietsers, een melkwagen en een trekker die nog even vlak voor me de weg op stoof. Even remmen, en toen weer door. Het was een lange, rechte weg maar voordat het saai begon te worden moest ik linksaf de Gijsselterweg op. Dit was een nog langere weg, maar er viel onderweg genoeg te zien dus dat was niet erg. Aan het einde linksaf de Kalenberg op om vervolgens uit te komen op de Fluitenbergseweg. In Fluitenberg rechtsaf de Vijfhoek op die overgaat in de Kinholtweg. Door het mooie gebied de Olde Kene heen en toen het spoor over en de bebouwde kom van Hoogeveen weer in.

In Hoogeveen bij de rotonde de Kinholtsweg op om vervolgens linksaf de Zuidwoldigerweg te nemen. Even wachten bij het stoplicht bij Klok en daarna via de Schutstraat, Alteveerstraat, Robaartstraat, Beukemalaan en Tamboerlaan naar huis.

Dat was dus een lekker uurtje fietsen ten noorden van Hoogeveen.

Strava

Hieronder de gegevens van de rit uit Strava. Je kunt voor meer informatie ook op Strava zelf kijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:06:26
hours
00:59:51
hours
24,20
km
24,26
km/h
34,20
km/h
7,10
meters
910
kcal
(Visited 95 times, 1 visits today)