MTB route Staphorst (korte route)

Afstand: 17 km
Aantal sterren:
Datum gereden: 02-05-2021

Om maar met de deur in huis te vallen: wat is MTB route Staphorst een mooie route! Ideaal voor beginners en nog idealer (als dat een woord is) om terug te keren na een blessure. Zoals ik. Én om te wennen aan je andere fiets. Zoals Gerben. Want zijn oude fiets werd afgeschreven tijdens de vorige rit en ligt inmiddels bij het oud ijzer.

Nieuwe route

MTB route Staphorst: fietsen achterop en gáán!

Voor ons was MTB route Staphorst een nieuwe route. Nog nooit gereden. En dat terwijl hij toch niet echt ver bij ons vandaan is. Maar ik had al een poosje niet mee regelmatig gefietst in verband met een blessure die ik overhield na een valpartij. En na de vorige MTB rit hebben we afscheid genomen van de fiets van Gerben en een andere aangeschaft. We waren er alleen nog niet aan toegekomen om weer te gaan fietsen. Zondag 2 mei ging het gebeuren. Fietsen achterop de auto en gáán! Op MTBroutes.nl had ik al gelezen dat het een mooie route zou zijn. Er werden in de commentaren diverse veren in diverse konten gestoken. En na afloop kon ik zeggen dat dat terecht was. Wij kozen bij de splitsing voor de korte variant van 17 kilometer, maar de volgende keer gaan we die van 25 km rijden.

Prima bewegwijzering

MTB bewegwijzering oranje

De bewegwijzering op de route was een verademing! Zelden werd de route zou duidelijk aangegeven. Voorwaarde is dan wel dat mensen niet in een groepje gaan staan kletsen voor zo’n paaltje, zodat je het paaltje met de richtingaanwijzer voorbij rijdt. Dat is, zoals Jochem Meijer het noemt, een irritatiefactortje. Overigens moesten wij voor deze route de witte MTB bordjes met oranje pijl volgen.

En dan de route zelf. Hoe wel er niet veel hoogtemeters zijn in deze route, is er toch één stukje waar wel wat heuvels c.q. bulten genomen moeten worden. Leuk! Voor de rest is de route niet heel spectaculair, maar maakt de omgeving de route meer dan goed. Én uiteraard de prima onderhouden tracks met heerlijke kombochten waardoor de flow er lekker in blijft. Wij gaan sowieso vaker de MTB route Staphorst vaker fietsen!

MTB route Staphorst op Strava

Ik moet nog steeds even wennen aan mijn Garmin speeltje. Vandaar dat het eerste stukje, van de parkeerplaats naar de start van de route, niet is meegerekend. Hieronder zie je de Strava gegevens van de rit.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:18:57
hours
01:09:13
hours
20,18
km
17,50
km/h
70,92
km/h
19,30
meters
650
kcal

(Visited 635 times, 1 visits today)