MTB route Anloo

Aantal sterren:
Datum gereden: 27-06-2021

Op zondag 27 juni hebben we de MTB route Anloo gefietst. Wat betreft het aantal kilometers was dit de langste route die we tot nu toe op de mountainbike gefietst hebben. Wat betreft de spanning en sensatie viel hij wat tegen, maar dat was vooraf al bekend. De mooie omgeving daarentegen maakte veel goed. Prachtig! Alleen het mulle zand op het Balloërveld was niet echt prettig, maar het was fijn dat er ook een zwaar stuk in zat.

Ook route Anloo is een mooi weer route

Net als MTB route Exloo is ook Anloo een ‘mooi weer’ route. Met relatief veel stukken op open terrein is het een stuk aangenamer fietsen bij mooi weer. Bij regen en harde wind is deze route niet echt aan te raden. Je rijdt door een landelijk gebied heen, waar naast natuur ook veel aan landbouw wordt gedaan. Het levert wél mooie plaatjes op.

Zoeken naar een startpunt

Welke kant op?

Vanaf de parkeerplaats in Anloo (wat een leuk dorpje is dat!) was het wel even zoeken naar de juiste route. Het valt ook niet mee als je een paaltje ziet waar de pijlen zowel naar links als naar rechts gaan. Na even zoeken vonden we toch de juiste route. De verwarring kwam denk ik doordat er in de buurt twee routes liepen; de groene route die wij namen, Route Anloo van 38 kilometer en een rode route, die van Zuidlaren met een lengte van 8.7 kilometer.

Goede bewegwijzering

Over de bewegwijzering valt niet te klagen. De paaltjes met in het groen het MTB logo zijn duidelijk zichtbaar. Maar dan moet je natuurlijk wel zelf blijven opletten. Op één moment deden wij dat niet. Er reden een paar mannen voor ons en vanaf de tegengestelde richting kwam een peloton wielrenners. Maar áchter ons reed een grote auto, die ons nog net kon inhalen, maar de mannen voor ons niet. De weg waarop wij reden was bovendien niet heel breed, dus het was goed opletten geblazen. Hierdoor miste wij een paaltje met een pijl naar rechts. Wij kwamen er pas achter op het einde van die rechte weg omdat daar geen paaltjes meer stonden. Dus konden we dat stuk weer gezellig terugfietsen. Een kleine twee kilometer extra getrapt dus, maar het was op een heerlijk asfaltweggetje, dus niets aan de hand.

Strava

Voor de volledigheid vind je hieronder de Strava-gegevens van deze rit. Je kunt het ook op de site van Strava zelf bekijken.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
02:28:12
hours
02:05:15
hours
40,29
km
19,30
km/h
36,36
km/h
54,30
meters
1.275
kcal

Mijn mening over MTB route Anloo

De mooie omgeving van deze route is wat mij betreft het grootste pluspunt. Ook het feit dat de route goed is aangegeven zorgt voor een prettige rit. Er zijn niet echt heel spannende single tracks te vinden, maar door de lengte van het parcours ben je aan het einde van de rit toch het gevoel dat je goed bent bezig geweest. Voor beginners die eens een langere route willen fietsen is dit een aanrader!

(Visited 290 times, 1 visits today)