Sortering Woocommerce uitschakelen

sortering Woocommerce uitschakelen

Wil je af van de sorteermogelijkheid in Woocommerce? Je weet wel, die selectbox waarmee je kunt kiezen in welke volgorde je Woocommerce producten worden getoond? Je kunt de sortering in Woocommerce uitschakelen.

Het zou kunnen dat je, om welke reden dan ook, niet wilt dat je webshop bezoekers je producten kunnen sorteren. Bijvoorbeeld omdat je bepaalde producten meer wilt verkopen dan andere. Je wilt die producten dan bovenaan in de lijst hebben.

Je kunt dan een aanpassing doen in je css, bijvoorbeeld een zogenaamde ‘display: none’, maar erg netjes is dat niet. Bovendien wordt dan die selectbox wel geladen en dús kost het laadtijd.

Hoe kun je de sortering in Woocommerce dan wél uitschakelen?

Beter is om een regel code in de functions.php van je (child) thema te zetten, waarmee je de selectbox om de product sortering te bepalen, verwijdert van het scherm. De data hoeft hiermee dus niet te worden opgehaald, in tegenstelling tot een ‘display: none’ in de css. Daar wordt de selectbox wel gevuld (en dus data opgehaald), maar alleen niet getoond. De pagina zal dus sneller worden geladen, omdat er geen data hoeft te worden opgehaald.

Kopieer onderstaande regel code en plak hem in je bestand functions.php van je (child)thema.

remove_action( 'woocommerce_before_shop_loop', 'woocommerce_catalog_ordering', 30 );

Hiermee schakel je de sortering in Woocommerce uit. Bezoekers van je website kunnen dan niet meer zelf bepalen hoe ze je producten sorteren. Je kunt dan zelf bepalen welke producten bovenaan in de lijst staan.

Logischerwijs kun je de sortering natuurlijk weer ‘aanzetten’ door deze regels weer uit de functions.php te verwijderen.

(Visited 332 times, 1 visits today)