Custom CSS voor je wp-admin

custom css voor je wp-admin

Soms komt het voor, bijvoorbeeld na een update van WordPress, dat de lettergrootte in de WordPress Editor ineens een stuk kleiner is. Het lettertype is dan wel hetzelfde, maar de grootte van de letter is dan gewoon kleiner. En dat werkt niet zo fijn. Je zou in dat geval dan wat custom CSS voor je wp-admin nodig hebben. Gelukkig is dit mogelijk!

Custom CSS voor je wp-admin in functions.php

Wil je in WordPress Custom CSS voor in de wp-admin, omdat je bijvoorbeeld vetgedrukte woorden in de editor niet vet ziet, of andere dingen wilt aanpassen? Voeg dan onderstaande functie toe in de functions.php van je (child)thema:

add_action('admin_head', 'my_custom_fonts');
function my_custom_fonts() {
  echo '<style>
    strong {
      font-weight:600;
    }
  </style>';
}

Voor de duidelijkheid: je kunt hier elke CSS toevoegen die je wilt, niet alleen de voorbeeldcode.

Het is dan weliswaar geen extra css bestand waar je een en ander inzet, maar dat maakt op zich niet uit. Je weet nu waar en hoe het moet: in je functions.php dus.

Let wel even op: als je geen child-thema gebruikt, heb je een kans dat je functions.php wordt overschreven op het moment dat je een update van je thema doet. Houd daar dus rekening mee, en gebruik altijd een child-thema.

Klik hier voor meer tips. Wil je meer weten over WordPress? Klik dan hier. Heb je vragen? Gebruik dan het contactformulier.

(Visited 92 times, 1 visits today)