Avondritje in Hoogeveen

Omdat het nog steeds goed lijkt te gaan met de knie, heb ik er nog maar een ritje bijgemaakt. Dit keer een avondritje door Hoogeveen. Het voordeel is dat je vanuit huis kunt beginnen; het nadeel is dat je in de stad veel oversteek momenten hebt, wat voor de gemiddelde snelheid natuurlijk niet goed is. De meeste fietspaden in Hoogeveen zijn voorzien van 30×30 betontegels. Op zich prima, maar ze zijn niet allemaal goed opgesloten. Dit heeft weer tot gevolg dat ze gaan wijken van elkaar. Er komen dus grote kieren tussen de tegels, wat best link zou kunnen zijn als je daar met je dunne racefiets bandjes in rijdt. Gelukkig ging het allemaal goed. Maar het zou mij niets verbazen als er eens iemand een smakker maakt…

Fietsen na het werk

Ik denk dat ik dat straks, als de knie weer beter is, vaker ga doen: fietsen na het werk. Het helpt echt om je hoofd even leeg te maken. Het beviel me goed: Computer uit, fietskleding aan, bidon vullen, helm op en fietsen maar. Voordeel van thuiswerken. (Zo zie je maar: elk nadeel heb ze voordeel!)

Strava

Hieronder de gegevens die uit Strava kwamen rollen.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
00:37:55
hours
00:36:53
hours
14,42
km
23,46
km/h
32,76
km/h
13,60
meters

Of bekijk het rondje op Strava zelf.

Achteraf

Achteraf gezien was het misschien niet zo’n goed idee om alweer zo snel te gaan fietsen (voor mijn doen dan). Ik heb nu weer veel meer last van mijn knie. Dus voorlopig maar weer even rustig aan doen en het houden bij de oefeningen van de fysio en heel rustig wat fietsen en wandelen. Balen, maar het is niet anders.

Klikpedalen

Klikpedalen.

Overigens weet ik nu wel zeker dat ik klikpedalen ga bestellen! Voor racefietsen schijn je de SPD SL pedalen dan te moeten hebben. Ik wil het gewoon meemaken :-).
Wordt dus op zéker nog vervolgd!!

(Visited 158 times, 1 visits today)