MTB route Emmen – Grote Rietplas

Aantal sterren:
Datum gereden: 19-03-2023

Op zondag 19 maart 2023 reden we om 10.00 uur richting Emmen, om de auto bij de Grote Rietplas te parkeren. Fietsen eraf, helmpjes op, bidons op de fiets, fietscomputer aan, en fietsen maar. De MTB route Emmen Grote Rietplas was voor ons een bekende. En echt niet alleen omdat de route bijna letterlijk door de achtertuin van onze vorige woning liep. We hadden hem al eerder gereden, maar daar heb ik volgens mij geen verslagje van gemaakt.

Het had de dagen ervoor behoorlijk geregend en veel stukken (vooral stukken gras) waar we overheen moesten waren behoorlijk nat en zompig. Het overgrote deel van de route was goed te doen.

De route

De MTB route Emmen Grote Rietplas gaat rond de Grote Rietplas (je verzint het niet) en Parc Sandur. Je fietst door een stuk bos (achter mijn oude huis langs) en stukjes gras en paadjes. Ook kom je een stukje door een woonwijk (de Rietlanden). De route van ruim 14 kilometer is goed te doen voor beginners en/of mensen met niet zo’n goede conditie.

Eén heuvel

De route kent eigenlijk maar één pittige heuvel, maar na wat uithijgen en rustig doorfietsen konden we de tocht gewoon vervolgen. Het tempo lag niet echt hoog. Wellicht toch te veel wijn op het feestje de avond ervoor gedronken. We worden ouder, we kunnen daar blijkbaar niet zo goed meer tegen. De volgende keer toch maar weer wat eerder naar bed en niet zo veel drinken.

Strava

Hieronder zie je Strava gegevens van deze rit. Voor mensen die ook Strava hebben en die mij willen volgen of voor iedereen die meer info over de rit willen: bekijk de rit op de Strava site.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
01:06:11
hours
01:01:34
hours
13,26
km
12,92
km/h
25,42
km/h
36,80
meters
394
kcal
(Visited 237 times, 1 visits today)