MTB Route Gieten Gasselte (3)

Aantal sterren:
Datum gereden: 06-06-2021
fiets bij 't Nije hemelriek op de MTB route Gieten Gasselte

Hoewel ik die zaterdag bij iemand geklust had waarbij ik te veel trap heb gelopen was ik bang voor spierpijn op de zondag. Toch ging ik in op een uitnodiging om op zondag 6 juni de route Gieten Gasselte te fietsen op de mountainbike. Op zondagmorgen zoonlief wakker gemaakt, snel wat ontbeten en de fietsen op de auto gezet. Vrienden opgehaald en op naar het Boomkroonpad, waar we de auto zouden parkeren.

Het was lang geleden dat ik een serieuze MTB Route had gereden, en de route in Gieten-Gasselte staat op MTBroutes.nl voor 29,5 km in de boeken. We hadden de route al 2 keer eerder gereden, dus we kende het parcours. Vooral in de buurt van de plas (’t Nije Hemelriek) is het er prachtig!

Nat parcours Gieten Gasselte

In de week voorafgaand aan de rit had het veel, heel veel geregend in korte tijd. Dat was aan het parcours zéker goed te merken. Zompige stukken werden afgewisseld door stukken met veel plassen. Één keer zijn we zelfs van de track afgeweken en gingen we met de fiets door de bosjes. Liever zouden we dit niet doen maar het was voor ons de enige mogelijkheid. Hopelijk heeft het bosje er geen blijvende schade van.

De conditie moet beter

De tracks waren dus niet altijd even fijn begaanbaar, maar dat was niet het enige dat beter kon. Na 20 kilometer merkte ik dat het allemaal wat minder ging met fietsen. Het sturen ging niet meer zo lekker. En het opvangen van de hobbels en kuilen ging ook niet meer lekker waardoor mijn kont veel te verduren kreeg. De snelheid ging omlaag, maar uiteindelijk op een rustig tempo toch de route uitgefietst.

Hoewel we serieus moe waren toen we weer bij de auto aankwamen, kunnen we toch terugkijken op een geslaagde en gezellige rit. Met een iets betere conditie was het nog leuker geweest, maar geven gewoon de schuld aan Corona en de knie-blessure. (Hoewel ik daar tijdens het fietsen helemaal geen last van heb gehad!)

MTB Route Gieten Gasselte op Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze route. Je kunt de gereden route ook op de Strava website vinden.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
03:09:18
hours
02:01:04
hours
29,92
km
14,83
km/h
39,24
km/h
68,30
meters
989
kcal

Fiets schoonmaken na Gieten Gasselte

Normaal gesproken is het schoonmaken van de fiets na een rit een fluitje van een cent. Nu moest er iets harder geschrobt worden. Maar het resultaat mag er weer zijn.

(Visited 433 times, 1 visits today)