Lochem – Vorden – Lochem: een leuk rondje!

Afstand: 36 km
Aantal sterren:
Datum gereden: 28-08-2022

In en rond Lochem heb ik in mijn jeugd heel veel onvergetelijke herinneringen gemaakt. Elk jaar gingen wij met de korfbalvereniging op kamp naar een boerderij in Lochem. Mooie tijden! Hoe leuk was het dan ook om na zo’n lange tijd daar weer eens terug te keren voor een fietstochtje. En het bleek de moeite meer dan waard. Een feest der herkenning. Hoewel ik me van Vorden niet veel meer kon herinneren, terwijl we daar toch echt bijna elk jaar doorheen kwamen op de fiets.
Hoe dan ook: we gaan zéker nog vaker in de omgeving van Lochem fietsen. Wat een mooie omgeving is het daar toch!

Start in Lochem

De route hadden we dit keer uit een boekje met knooppuntroutes dat we in de ANWB winkel hadden gekocht. We startten in Lochem en reden via asfaltwegen, zandpaden en schelpenpaadjes langs mooie plekjes en vergezichten. Via Almen (waar we bijna nog een bordje misten omdat we te veel om ons heen aan het kijken waren) reden we in zuidelijke richting naar Vorden.

Terrasje in Vorden

In Vorden hebben we even lekker op een terrasje gezeten en kwamen we erachter dat de anti-wespenmolentjes op tafel gewoon niet werken. Die hoeven we dus niet aan te schaffen. Op de terugweg hebben we nog een klein stukje omgefietst om nog eens bij de boerderij te kijken waar ik vroeger zo veel leuke momenten heb meegemaakt. De boerderij staat er nog steeds, maar het is nu echt meer een kampeerboerderij geworden. In de beginjaren dat ik daar kwam was het gewoon een koeienstal, waar stro-zakken in lagen om op te slapen. Later werden dit slaapzalen. Nu is ook de ‘achtertuin’ helemaal omgebouwd tot mini-camping. Wel leuk om daar weer eens te zijn!

Strava

De route is uiteraard weer opgenomen op Strava. Kijk gerust op mijn Strava pagina’s. Misschien zitten er nog leuke routes voor je bij…..

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
03:24:07
hours
02:15:19
hours
39,03
km
17,31
km/h
31,90
km/h
25,30
meters
(Visited 52 times, 1 visits today)