MTB route Stegeren

mijn mountainbike

Nadat we op zondag 20 september de MTB route Lemele hadden gereden, besloten we de MTB route Stegeren erachteraan te doen. Met de auto was het maar een paar minuten rijden, net genoeg om tijdens het rijden een paar broodjes te eten. De energie was weer aangevuld!

De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken. Dat hadden we eigenlijk moeten checken voordat we gingen rijden. Maar wij volgende gewoon het eerste de beste MTB teken dat we tegenkwamen. Wij volgden roze in plaats van groen en die ging dus echt totaal de verkeerde kant op. Daar kwamen we pas een paar kilometer later achter. Noem het een leermoment.

MTB bordje groen

Voor de MTB route Stegeren moet je dus het groene bordje volgen. Dus niet het roze.

Wat ik vond van MTB route Stegeren

Op zich is de route prima te doen. Zeker ook voor beginners. Veel technische stukken met bochten. Ik vermoed dat het geen drukke route is. Wij zijn er niemand tegen gekomen in elk geval. Er lagen op sommige stukken wel veel dennenappels op de grond. Hierdoor schoot je soms even weg schoot met je fiets. Wij hadden het geluk dat het lange tijd droog was geweest toen wij hem gingen rijden. Aan het type ondergrond te zien kon het nog wel eens zwaar zijn als het (lang) geregend heeft.

Het is wel een korte route (gelukkig reden wij fout waardoor wij er bijna 16 kilometer van hebben gemaakt in plaats van de 8,2 kilometer waarvoor hij te boek staat op MTBroutes.nl

Strava

Hieronder zie je de Strava-gegevens van deze rit:

Elapsed TimeMoving TimeDistanceAverage SpeedMax SpeedElevation Gain
01:13:23
hours
00:59:18
hours
15,95
km
16,14
km/h
56,16
km/h
28,80
meters

Samenvatting:

In combinatie met bijvoorbeeld MTB route Lemele is deze route prima. Als enkele route is hij aan de korte kant, hoewel je hem natuurlijk ook 2 of 3 keer kunt rijden. Echt spectaculair is hij niet, maar doordat het een rustige route is is hij voor beginners wel ideaal.

(Visited 172 times, 1 visits today)