MTB Route Lemele (Lemelerberg)

Aantal sterren:

Op 20 september hebben we de MTB route Lemele gereden. Van te voren hadden we op de website MTBroutes.nl al gelezen dat de afsluitende klim een pittige zou zijn. Ik kan bevestigen: daar is weinig aan gelogen! Met zijn 13,6 kilometer is het geen lange route, maar de hoogtemeters die erin zitten zorgen wel voor een uitdaging. Want de route bestaat natuurlijk uit meer klimmetjes dan de slotklim!

MTB Oranje Routebordje

Voor deze route moet je de oranje bordjes volgen.

MTB route Lemele: mijn rit

Aan de omgeving ligt het niet, want die is prachtig. Het weer zat bovendien ook erg mee. Het was al een lange periode droog geweest, waardoor er aardig wat mul zand was. De route start vanaf de parkeerplaats bij Restaurant De Lemelerberg. Het was even zoeken naar het startpunt, want het is een grote parkeerplaats. Vanaf het begin van de route konden we meteen aan de bak. Ongemerkt meteen klimmen en de ademhaling en hartslag liepen al snel op. Als je liefhebber bent van een mooie natuur en jezelf af en toe de tijd gunt om eens goed om je heen te kijken tijdens een rit, dan is dit een fantastische route! Afwisselend en uitdagend. En er zijn vele plekken waar je een ‘fotomomentje’ kunt houden. Maar ook als je geen foto’s wilt maken maar gewoon tempo wilt rijden kun je je hier prima uitleven!

Als je de route te kort vind, kun je altijd de fiets nog even op een auto zetten en dan naar de MTB route Stegeren rijden. Hebben wij ook gedaan. Of je rijdt hem gewoon twee keer.

Strava

Hieronder zie je de Strava-gegevens van deze rit:

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:20:21
hours
00:56:03
hours
13,52
km
14,47
km/h
51,12
km/h
170,10
meters

Samenvatting:

MTB route Lemele is een niet zo’n hele lange route door een prachtig gebied. Door zijn hoogtemeters is de route pittig en uitdagend. Voor zowel beginners als die hards (en alles daar tussenin) goed te doen!

(Visited 336 times, 1 visits today)