MTB route Gieten-Gasselte

Aantal sterren:

Op zondag 4 oktober reden we de mooie MTB route Gieten-Gasselte voor de eerste keer. Het had aardig geregend in de dagen ervoor, waardoor er op sommige delen op de route nog aardig wat plassen lagen. Voor de rij-beleving maakte dit echter niets uit, het bleek een heel mooie route te zijn. Helaas waren op sommige plekken van de route linten gespannen, en kregen we twee motorrijders achter ons aan op een single track, die de voorrijders bleken te zijn van een MTB wedstrijd die daar die dag gehouden werd. Vandaar dus ook de linten. Of we maar even aan de kant wilden gaan… Eén klim was zelfs helemaal afgesloten. Jammer dat we dat niet van tevoren wisten, anders hadden we die dag een andere route gefietst. Dit is ook de reden dat ik deze rit 4 sterren heb gegeven in plaats van 5.

rode bordjes

Voor deze route moet je de rode bordjes volgen.

Mijn mening over MTB route Gieten-Gasselte

Ondanks de niet-ideale situatie, waarbij wij zoals gezegd op een aantal plekken het wedstrijdparcours moesten oversteken en één keer heel lang aan de kant hebben moeten staan, was dit toch een leuk parcours met leuke klimmetjes en afdalingen. Ook verschillende soorten ondergrond en technische stukken afgewisseld met minder-technische gedeeltes. En de omgeving is prachtig! Overigens zijn wij gestart bij het Boomkroonpad, maar er zijn nog twee andere plekken waarvandaan je kunt starten. Jammer dat bij de start niet was aangegeven dat er een wedstrijd zou zijn die dag. Wij waren er in ieder geval niet van op de hoogte. Dit kost de route één ster…

Strava

Hieronder zie je de Strava-gegevens van deze rit:

Elapsed TimeMoving TimeDistanceAverage SpeedMax SpeedElevation Gain
03:31:08
hours
02:13:39
hours
29,19
km
13,10
km/h
49,32
km/h
78,00
meters

Samenvatting

De MTB route Gieten-Gasselte is een hele leuke route. Er is veel variatie in tracks. De route bevat een aantal mooie klimmetjes. Deze route gaan we op zeker binnenkort nog een keer rijden, maar dan zonder wedstrijd op het parcours. Een aanrader voor iedereen, van beginners tot (ver)gevorderden!

Kijk voor meer info over de route Gieten-Gasselte op de website van MTBroutes.nl.

(Visited 321 times, 1 visits today)