MTB route Gieten-Gasselte (2)

Aantal sterren:
Slecht weer tijdens de MTB Route in Gieten

Op zondag 18 oktober 2020 reden we voor de tweede keer de MTB route Gieten (officieel heet deze route volgens mij Gieten-Gasselte). De vorige keer dat we op dat parcours reden, was er een wedstrijd gaande en moesten we ‘aan de kant’ op sommige plekken en was het parcours op andere plekken gewoon afgesloten. Dit keer konden we dus het gehele parcours rijden. Het weer was niet geweldig: onderweg kwam er wat water uit de lucht vallen. We we waren goed gekleed dus dat was geen echt probleem. Alleen de druppels op onze brillen waren wat hinderlijk. Maar dat droogde wel weer.

Je kunt de MTB route Gieten-Gasselte op drie plekken starten; wij zijn begonnen bij het Boomkroonpad, daar is voldoende parkeergelegenheid. Het is daarvandaan wel even zoeken naar de route, maar wie terugrijdt naar de ingang van de parkeerplaats zie al snel de bekende MTB bordjes.

Voor deze route moet je de rode bordjes volgen.

Gieten-Gasselte: mooie route!

De route heeft mooie, afwisselende Single Tracks, met aardig wat pittige klimmetjes, althans voor beginners zoals ik. Vooral het stuk langs en in de buurt van Het Gasselterveld is erg mooi! Verharde wegen kom je bijna niet tegen op de route. Eén van de zwaarste klimmetjes heeft een omleiding voor de fietsers die daar geen zin in hebben. Beginners of mensen die er geen zin in hebben kunnen er dus omheen fietsen.

Maar, het voordeel van pittige klimmetjes is dat je vaak ook leuke afdalingen hebt. Zo ook hier. Ondanks de regen die tijdens het fietsen op kwam zetten was het prima te doen. Voor beginners zoals ik is de lengte van de MTB route Gieten-Gasselte precies goed. Dat wil zeggen: veel langer had hij niet moeten duren.

Samenvatting

Een leuk, uitdagend parcours met een aantal leuke en pittige klimmetjes in een mooie omgeving. Voor beginners en gevorderden is dit echt een route die je gedaan moet hebben. Mijn vijf sterren zeker waard!

Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze routes:

Elapsed TimeMoving TimeDistanceAverage SpeedMax SpeedElevation Gain
03:03:10
hours
01:55:14
hours
29,33
km
15,27
km/h
62,64
km/h
79,90
meters
(Visited 171 times, 1 visits today)