MTB route Appelscha en Appelscha-Bosberg

Aantal sterren:
Boomstammen op MTB parcours Appelscha

Op zondag 25 oktober hebben we weer eens twee routes gefietst: Appelscha en Appelscha-Bosberg. De eerste staat op de kaart met een lengte van 16,1 km 100 hoogtemeters, de tweede is 4,4 km lang met 73 hoogtemeters. Laat je vooral niet misleiden door te denken dat die tweede makkelijker is door de lengte van de route en minder hoogtemeters: je krijgt die hoogtemeters natuurlijk in een veel korter stuk te verwerken. En dat maakt ook die tweede juist zo leuk. De routes liggen in het Drents-Friese Wold, een prachtig natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland.

Routepijlen Appelscha en Appelscha-Bosberg

Voor de eerste route (Appelscha) volg je de blauwe bordjes, voor de tweede (Appelscha-Bosberg) volg je de rode; de verbindingsroute tussen de twee routes is in het zwart aangegeven.

De auto hebben we neergezet bij Bike Totaal Kramer in Appelscha, vlak bij de start en finish van de rode route. Hier kun je na afloop van rit je fiets ook gratis afspoelen. Ideaal dus!

Eerst hebben we de route Appelscha gereden. De blauwe route. Daarna de rode route: Appelscha-Bosberg. Op zaterdag dit keer. Normaal rijden we op zondag, maar vanwege de weersvoorspellingen besloten we dit keer om op zaterdag de fiets achterop de auto te zetten. Het zou zaterdag droog blijven en zondag niet. Helaas zitten ze er bij buienradar toch wel vaak naast, wat betreft de regenverwachting, want we hebben toch aardig wat regen te verwerken gehad. Dit mocht de pret natuurlijk niet drukken.

MTB route Appelscha

Met zijn 16.1 kilometer is dit geen echt lange track. Van een echte track kun je ook eigenlijk niet spreken. Er zitten wel wat bultjes in, waardoor je hartslag iets omhoog gaat, maar zwaar is deze route zeker niet te noemen. De omgeving maakt echter heel veel goed. En als je echt moe wilt worden dan ga je gewoon een hoger tempo fietsen, want dat is op het grootste gedeelte van deze route goed te doen. Het is niet zo’n heel erg technisch parcours, hoewel er natuurlijk wel technische stukken in zitten.

MTB route Appelscha-Bosberg

Kort maar krachtig. Zou zou je de MTB route Appelscha-Bosberg kunnen omschrijven. Het is een korte track, slechts 4,4 kilometer, maar oh zo uitdagend! Het staat niet voor niets al heel lang hoog in de lijstjes op MTBroutes.nl. Ik adviseer je dan ook om eerst de route Appelscha te rijden, zodat je goed opgewarmd aan deze track kunt beginnen. Het is een technische route met kort, venijnige klimmetjes. Je hartslag zal vanaf het begin snel omhoog gaan en pas weer omlaag gaan als je de 4,4 kilometer hebt afgelegd. Er zitten geen brede paden of verharde stukken in om even bij te komen. Actie van begin tot eind! En ben je nog niet moe (genoeg)? Dan doe je hem gewoon nóg een keer! Dat is dan weer het voordeel van zo’n kleine route.

Strava

Hieronder nog wat Strava-gegevens van deze routes:

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
02:11:33
hours
01:32:51
hours
25,26
km
16,32
km/h
79,92
km/h
51,30
meters
Blijft een mooie route. Wel jammer van het slechte weer, maar deze gaan we op zeker nog vaker doen!

(Visited 947 times, 1 visits today)