MTB route Hellendoorn

Aantal sterren:

Op zondag 1 november hebben we de fietsen weer achterop de auto gedaan. We zijn naar Nijverdal gereden en hebben daar de MTB route Hellendoorn gefietst. Deze route stond al een poosje op ons lijstje. Hoewel de weersvoorspellingen somber waren reden we in een heerlijk zonnetje naar het startpunt in Nijverdal. Daar aangekomen bleken we niet de enigen met het plan om een stukje te gaan fietsen. Het was er druk, maar gelukkig vonden we nog een plekje om de auto te parkeren. Eenmaal op de route viel het met de drukte wel mee. Wij startten vanaf de parkeerplaats bij ‘Buitencentrum Staatsbosbeheer’ in Nijverdal.

MTB bordje paars

MTB route Hellendoorn is aangegeven door houten paaltjes met daarop het internationale MTB teken in het paars. De driehoek met daaronder twee rondjes uiteraard.

Mijn mening over MTB route Hellendoorn

MTB route Hellendoorn is geen lange route: volgens MTBroutes.nl is hij 17 kilometer lang. Wat mij als eerste opviel was de ondergrond. Het had behoorlijk geregend in de dagen voordat wij de route reden. Op de tracks was daar echter bijna niets van te merken. Geen plassen en bijna geen blubberige stukken, dus het fietsen was wat dat betreft prettig.

Op deze route heeft een aantal lange klimmen, waarvan er eentje behoorlijk pittig is. De klimmetjes maken het zwaar voor mensen die geen goede conditie hebben. Een tweetal steile afdalingen maken het dan weer spectaculair. Zorg er wel voor dat je materiaal goed in orde is, want je hebt je remmen en vering soms echt wel nodig! Bij twee afdalingen staan waarschuwingsbordjes: steile afdaling. Die bordjes staan er niet voor niets!

Ook zit er nog een ander gemeen stukje in: je duikt na een breed pad dat omhoog gaat weer rechtsaf het bos in, een track op. Deze track lijkt vlak, maar gaat in feite vals plat omhoog. Een kuitenbijtertje!
Ik had denk ik nog een zware training van de sportschool in de benen, want ik vond die klimmetjes op het laatst niet meer fijn. Ik ga de route zeker nog een keer rijden, maar dan zorg ik dat ik fitter ben en geen zware training in de week ervoor doe. De route is prachtig aangelegd met leuke afdalingen met kleine jumps erin en pittige klimmetjes.

Samenvatting

MTB route Hellendoorn is een gevarieerde, uitdagende route. De klimmetjes maken het zwaar, de afdalingen spectaculair. De omgeving is mooi. Zorg dat je materiaal in orde is; zeker goede remmen heb je wel nodig. Ik vond dit een van de zwaarste tot nu toe. Zwaarder bijvoorbeeld dan de MTB route op de Lemelerberg.

(Visited 608 times, 1 visits today)