Stop met frisdrank en vruchtensap

stop met frisdrank, drink water

Wanneer je veel frisdrank en of vruchtensappen drinkt kun je heel snel resultaat behalen door daar gewoon mee te stoppen. Drink de zero-variant of drink water (met of zonder ranja zonder suiker). In een glas cola zit bijvoorbeeld ongeveer 26 gram suiker. Dat is dus bijna 7 suikerklontjes! Oftewel ruim 100 calorieën per glas van 250 ml. Wanneer je de zero variant drinkt scheelt het dus 100 calorieën per glas. Dat is snel verdiend!

Drink water

Drink bij het afvallen minimaal 2 à 2,5 liter water per dag. Als het je lukt dan liefst nog iets meer.
Wanneer je water gaat drinken in plaats van frisdrank, is dat je eerste winst. De calorieën die je normaal via frisdrank binnen krijgt, krijg je nu niet meer binnen. Verder helpt het om je maag te vullen, waardoor je minder snel een hongergevoel krijgt. Over hongergevoel gesproken: vaak wanneer we denken honger of trek te hebben, is het dorst. Je lichaam wil water!

Water drinken is belangrijk voor je spieren, je hele bewegingsstelsel en voor de mogelijkheid om te zweten. En alles wat je helpt om goed te sporten, helpt je ook om af te vallen.

Heb je moeite met water drinken?

Hieronder vind je een aantal tips. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken, kies gewoon wat jij kunt gebruiken.

Gebruik een waterfles: Houd de hele dag een herbruikbare waterfles bij je, zodat je gemakkelijk van water kunt nippen. Af en toe kijken naar de fles kan al voldoende zijn om te realiseren dat je weer iets moet drinken.

Herinneringen instellen: Gebruik alarmen of smartphone-apps om jezelf eraan te herinneren regelmatig water te drinken, vooral als je de neiging hebt dit te vergeten.

Drinken vóór de maaltijd: Maak er een gewoonte van om vóór elke maaltijd een glas water te drinken. Dit helpt niet alleen bij de hydratatie, maar het kan ook de spijsvertering bevorderen en overeten voorkomen.

Smaakinfusie: Als je gewoon water saai vindt, probeer er dan fruit zoals citroen, komkommer, bessen of munt aan toe te voegen voor een verfrissende smaakboost.

Houd je inname bij: houd bij hoeveel water je elke dag drinkt met behulp van een dagboek of een smartphone-app. Dit kan je helpen de regie te houden en ervoor te zorgen dat je voldoende hydratatie krijgt.

Creëer drinkdoelen: Stel dagelijkse hydratatiedoelen voor jezelf, zoals het drinken van een bepaald aantal glazen of liters water per dag.

Drink bij elke plaspauze: Maak er een gewoonte van om elke keer dat je naar het toilet gaat een glas water te drinken. Dit helpt bij het aanvullen van vloeistoffen die verloren zijn gegaan door urineren.

(Visited 12 times, 1 visits today)