Afvallen? Pas op voor te weinig eten

Het is essentieel om een ​​evenwichtig en gezond dieet te volgen terwijl je afvalt. Te weinig eten kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden en hoeft niet noodzakelijkerwijs tot duurzaam gewichtsverlies te leiden. Houdt een calorietekort van ongeveer 500 calorieën aan. Het ernstig beperken van je calorie-inname kan je stofwisseling vertragen, leiden tot spierverlies, tekorten aan voedingsstoffen en een negatieve invloed hebben op je algehele gezondheid en welzijn.

Eet gezond, eet voldoende

Concentreer je in plaats daarvan op het creëren van een gematigd calorietekort door een combinatie van gezond eten en regelmatige fysieke activiteit. Kies voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, magere eiwitten, volle granen en gezonde vetten om uw lichaam van de noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien en tegelijkertijd je calorie-inname onder controle te houden. Zorg er ook voor dat je gehydrateerd blijft en luister naar de honger- en volheidssignalen van je lichaam.

Crash-diëten werken niet

Als je te weinig eet, wat vaak bij crash-diëten het geval is, krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. Je kunt je hierdoor moe, slap en hongerig voelen. Op korte termijn is dit met een beetje wilskracht nog wel vol te houden. Maar wat als je dan je doel hebt bereikt? Wat als je op je streefgewicht zit? Dan val je weer in je oude eetgewoontes en vliegen de kilo’s er weer aan.

Bovendien, je hongerig en moe bent is het risico op snaaien groter. Je wilt snelle suikers om je energie-level even op te krikken. Met als gevolg dat je eerder aankomt dan afvalt.

Je kunt beter iets meer eten en meer bewegen, dan iets minder eten en meer bewegen. Maar blijf wel in een (klein) calorie tekort. Gewoon, voldoende eten dus.

Twijfel je of je het wel goed doet? Neem dan contact op met een diëtist. Vergeet niet dat het uiteindelijke doel niet alleen is om snel af te vallen, maar ook om een ​​duurzame levensstijl aan te nemen die de gezondheid en het welzijn op de lange termijn bevordert.

(Visited 7 times, 1 visits today)