Meer bewegen in het dagelijks leven

Meer bewegen helpt echt bij het afvallen. Je kunt gaan sporten natuurlijk (doen!!), maar ook in het dagelijks leven zijn er momenten die je kunt benutten om meer te bewegen. Simpele dingen, die alles bij elkaar een enorm effect hebben. Meer effect dan het twee of drie keer in de week naar de sportschool!

Hieronder vind je wat tips en ideeën hoe je in het dagelijks leven meer kunt bewegen.

meer bewegen

Meer bewegen door actief vervoer

Als je niet zo ver hoeft: ga een lopen of pak de fiets in plaats van de auto. En als je dan toch de auto neemt, parkeer dan verder weg van je bestemming om extra stappen aan je dag toe te voegen.

Neem looppauzes

In plaats van te zitten tijdens je pauzes op het werk, kun je korte wandelingen maken buiten of rond het gebouw. Zelfs een wandeling van 10 minuten kan je humeur en energieniveau een boost geven.

Gebruik trappen in plaats van liften

Kies voor de trap wanneer je maar wilt. Traplopen is een geweldige manier om je hartslag te verhogen en de spieren van je onderlichaam te versterken.

Staan tijdens het werken

Als je een bureaubaan hebt, overweeg dan om een ​​sta-bureau te gebruiken. Staan verbrandt meer calorieën dan zitten en kan je houding en energieniveau helpen verbeteren.

Plan actieve vergaderingen

In plaats van collega’s of vrienden te ontmoeten voor koffie of lunch, stel voor om samen een wandeling te maken. Wandelvergaderingen zijn een geweldige manier om productiviteit te combineren met fysieke activiteit.

Meer bewegen in en om het huis

Ga bijvoorbeeld eens wat vaker tuinieren. Je tuin blijft netjes en jij krijgt je beweging. Win win! Of ruim eens wat vaker de zolder op of geef de badkamer eens vaker een grote schoonmaakbeurt. Je kunt bijvoorbeeld ook de auto met de hand wassen, in plaats van in de wasstraat. Vaak zorgt het autowassen dan ook nog voor een praatje met de buren. (“Zal ik die van mij ernaast zetten?”) Goed voor je sociale contacten!

Moet er iets naar boven? Leg het niet op de trap om mee te nemen als je toch naar boven gaat, maar breng het direct naar boven. Een extra trap lopen is altijd goed!

Ga een stuk fietsen

Pak eens vaker de fiets en maak een mooie fietstocht, of ga lekker het bos in met je mountainbike.

Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het gewenste aantal minuten per dag tenminste 60.

Of aan de norm wordt voldaan hangt af van de duur (totaal 30 of 60 minuten in blokjes van minimaal 10 minuten), de frequentie (minimaal vijf dagen per week) en de intensiteit (iets hogere hartslag en ademhaling. dus stevig doorwandelen, iets harder op de pedalen trappen, eens flink achter de hond aanrennen).

Drie groepen worden onderscheiden: inactieven halen geen enkele dag per week 30 minuten matig intensieve beweging; normactieven zijn vijf dagen of vaker actief per week en de groep daartussen wordt gevormd door de mensen die onvoldoende actief zijn, de semi-actieven.

Meer info

(Visited 14 times, 1 visits today)