AMP CSS in WordPress toevoegen

Wordpress AMP CSS

Wanneer je in WordPress de AMP plugin gebruikt, kan het voorkomen dat je de opmaak een beetje wilt wijzigen zodat deze iets meer overeenkomt met de layout van je website. Je wilt dan dus in AMP CSS toevoegen.

Hoewel je niet alles kunt aanpassen (bijvoorbeeld ‘!important’ in je AMP CSS plaatsen is niet mogelijk) kun je toch het een en ander voor elkaar krijgen.

Hiervoor moet je een stukje code in de functions.php van je (child)thema zetten:

add_action( 'amp_post_template_css', function() {
      ?>
      /* Hier je CSS schrijven */
	
      <?php
 } );

Onder ‘Hier je CSS schrijven’ kun je je CSS-code kwijt. Gewoon op de manier zoals je je CSS in een .css bestand zet.

Wat is AMP?

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages Project en is ontwikkeld door Google. In het kort komt het hier op neer: AMP is een manier om een uitgeklede versie van je webpagina te tonen.
AMP kan de laadtijd van je webpagina verbeteren. En laadtijd van je pagina is een factor bij het bepalen de ranking van je pagina (Hoe hoog komt de pagina in Google?).

AMP zelf is echter (nog) geen rankingfactor.
Als jouw website dus snel genoeg is volgens bijvoorbeeld Lighthouse, kun je je afvragen of het wel nodig is om AMP te gaan gebruiken op je website. Meestal komen gebruikers met een mobiel apparaat alleen op een AMP pagina via Google. Bepaal dus eerst even of je het wel wilt gaan gebruiken of niet. Anders is het zonde van je energie en tijd.

(Visited 158 times, 1 visits today)