Wat zijn Trackbacks en Pingbacks

Wat zijn trackbacks en pingbacks?

Trackbacks en pingbacks zijn allebei een soort notificaties. Als jij in je bericht of blog refereert aan een bericht of blog van iemand anders en een link daarnaartoe plaatst, krijgt diegene een melding daarvan, mits hij dit aan heeft staan.
trackbacks en pingbacks

Wat is een Trackback

Je kunt reageren op een bericht of blog door een reactie te plaatsen, mits de website deze mogelijkheid biedt. Een andere manier om een reactie te plaatsen is via een trackback: Je reageert in de vorm van een blog of bericht op je eigen website. Je voegt na het schrijven van je blog of bericht de “Trackback URL” (de url van de webpagina waarnaar je refereert) toe. Dit is dus een actie die je handmatig moet doen. trackback URL

Wat is een Pingback

Een pingback is bijna hetzelfde als een trackback. Alleen gebeurt een pingback automatisch als je een link toevoegt naar een ander blog of bericht. Als de schrijver van de blog of het bericht de optie trackback en pingback heeft aangezet, dan krijgt deze automatisch een reactie op zijn blog of bericht. Hij kan dan kiezen om de reactie toe te laten of niet. Een ander verschil met een trackback is dat bij een pingback geen korte samenvatting verschijnt in de reactie, maar alleen een link naar jouw blog of bericht.

Pingbacks en trackbacks toestaan?

Deze optie aanzetten werkt behoorlijk wat spam in de hand. Als je tijd hebt om alle reacties te controleren dan kan het de moeite zijn om de optie aan te zetten. Het verhoogt namelijk de kans op extra bezoekers en draagt zodoende een heel klein beetje bij aan SEO. Ik bedoel: er is dan toch weer mooi een linkje naar jouw blog of bericht!

Veel bloggers hebben de optie echter uit staan, omdat de kans heel groot is dat je echt (bijna alleen maar) veel spam binnenkrijgt.

Meer tips

Wil je meer tips voor je (WordPress)website? Klik dan hier.

(Visited 201 times, 1 visits today)