WordPress 5.4

WordPress 5.4Ik moet het toegeven, ik was slecht (lees: niet) voorbereid op een nieuwe WordPress versie. Gewoon, ik wist niet dat het er aan zat te komen. Mijn fout. Sorry. Maar vanmorgen zag ik opeens dat er een nieuwe wordpress versie uit is: WordPress 5.4

Tja, en dan ga je toch hopen he… hopen dat Gutenberg verbeterd is. Want het concept is erg mooi, maar in de praktijk valt het nog weleens tegen. Maar goed, de tijd zal het leren. Op diverse websites op het werk wordt met Gutenberg gewerkt, dus we zullen er snel achter komen of de Gutenberg blokken inderdaad verbeterd zijn.

Eerst maar weer eens wat WordPress websites bijwerken naar WordPress 5.4.

Ohja: Mocht je nu denken: “ik heb nu door Corona toch alle tijd om het zelf te doen” (je website bijwerken) dan snap ik dat natuurlijk. Mag ik dan wel 1 tip geven?

Maak een backup

Echt. Maak een backup. Van je bestanden én van de database. Dat voorkomt een hoop gedoe als het onverhoopt toch ergens fout gaat.

Over backups gesproken: als ik een update moet doen van één of meerdere plugins, dan doe ik dat gewoon via FTP. Ik kijk welke plugins toe zijn aan een update en die download ik dan via FTP. Mocht er iets stuk zijn gegaan op de site door de update, kan ik altijd terugvallen op de vorige versie die wél werkte.

Wanneer ik een WordPress update moet doen, doe ik altijd een backup van de volledige website. Dus van bestanden én database. Ik doe dat met de plugin All-in-One WP Migration. Hiermee kun je heel eenvoudig een complete backup maken van je hele website. En áls er dan iets stuk is gegaan bij een WordPress update, dan kun je met deze plugin ook nog eens heel eenvoudig een backup terug zetten.

(Visited 78 times, 1 visits today)