Aangemeld voor een reanimatiecursus

Op de website van HZVV las ik een artikel over ‘Hand in hand voor het leven’. En als een titel begint met Hand in hand… dan ruikt het naar Feyenoord. En daar is natuurlijk niets mis mee, alleen: ik heb niets met Feyenoord. Toch werd ik door HZVV getriggerd hier iets meer over te lezen.

‘Hand in Hand voor het leven’ is een initiatief van Feyenoord, Opel en de Hartstichting.
Iedere week opnieuw wordt er door heel veel mensen gesport. Uit hobby, uit passie. Passie laat je hart sneller kloppen. Maar wat als het hart er opeens mee stopt? Het overkomt iedere week 300 Nederlanders. Hulp binnen 6 minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Opel, Feyenoord en de Hartstichting doen daarom een beroep op iedereen. Om bij een hartstilstand in heel Nederland binnen 6 minuten te kunnen reanimeren, hebben ze 200.000 vrijwilligers nodig. Ook bij jou in de buurt.

Reanimatiecursus

Ik heb me opgegeven voor een reanimatiecursus bij HZVV. En ik moet eerlijk zeggen: ik vind het best een beetje eng. Waarom? Ik kan niet zo goed tegen bloed en andere narigheid. Ik kan niet zeggen dat ik in paniek raak, maar ik kijk er liever niet naar. Maar je hoofd in het zand steken is geen optie. Toen ik het artikel over de reanimatiecursus op de website van HZVV las, en later in de kantine werd benaderd (“Geef jij je ook op?”) moest ik moest denken aan een oud lied: “We benne op de wereld om mekaar, om mekaar, te hellepe niewaar”. En zo is het. Ik zou nu niet weten wat ik moet doen als ik zie dat iemand in elkaar zakt. Dat wil ik leren. Reanimeren. Zodat ik weet wat ik moet doen en iemand écht kan helpen. Daarom heb ik mij opgegeven voor de reanimatiecursus. Bekijk onderstaande film, en dat weet je meteen waar ik het voor doe.

Wil jij ook echt iets kunnen betekenen? Kijk dan op de speciale website ‘Hand in Hand voor het leven’ op http://www.opel.nl/feyenoord/voorhetleven/ en meld je aan! Zoals gezegd: ik heb niets met Feyenoord, maar dit vind ik toch echt een geweldig goed initiatief!

HZVV-ers kunnen zich overigens aanmelden via de speciale HZVV pagina: http://www.opel.nl/feyenoord/voorhetleven/page/club.aspx?club=hzvv-hoogeveen

(Visited 21 times, 1 visits today)